Problem z drapaniem

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Witajcie mam ogromny problem z moim kotem . Już nie wiem co mam robić , nic nie pomaga kot drapie wszystko i wszędzie . Ściany , tapety , meble , pufy ,narożniki no wszystko gdzie pazury się zaczepią nawet grzejnik. Ale nie drapak kupiłem mu 2 drapaki jeden taki z domkiem drugi deska z materiału , nic kompletnie olewa drapak . Pazury zacząłem kotu obcinać nie pomaga dalej się pastwi , spryskuje meble specyfikami które mają pomóc żeby kot nie drapał . Nic nie pomaga pomocy !!

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
2 odpowiedzi

Przetestuj https://www.feliway.com/pl/Nasze-produkty/feliway-classic-spray. Pomaga jak popsikasz tym miejsca, które kot drapie.

Kot_gaja
Kot_gaja

Kot powinien mieć drapak sufitowy albo prawie sufitowy. Nie powinien mieć domków (może być na samej górze drapaka) chodzi o to żeby kot miał co najmniej 100 cm. miejsca żeby się wyciągnąć. Możliwe że kot ma za mało zabawy. Mój kot ma drapak prawie sufitowy i mały kartonowy na początku posypany kocimiętką. Drapie on tylko kanapę. Drapak powinien być też dość gruby żeby kot mógł się do niego "przytulić". Mam nadzieję że pomogłam.