Kołtun
dobry, przychodzę z dość nietypowa sprawą ponieważ niewiem co robić. Chodzi o kota, mój kot nie lubi bardzo być czesany, syczy atakuje itp. Darowalem sobie czesanie jego ponieważ byłem bezradny. Dzisiaj odkryłem z boku lewego ucha dość duży kołtun, na szczęście udało mi się to wyczesac. I chciałbym się dowiedzieć czy będzie to widoczne że kto miał ten kołtun, i że został on usunięty? I prosiłbym o jakieś rady abym mógł normalnie w całości wyczesac kota aby nie było takich już sytuacji. Chciałbym się też dowiedzieć czy będzie widoczny ten wyczesany kołtun, dziękuję za każdą pomoc. Pozdrawiam
Pewnie przez jakiś okres czasu będzie widoczny.
Kota możesz czymś zająć podczas czesania np zabawka, smakołyk. Albo załóż mu kaganieć dla kota i niech mu trzyma łapy czy itp.
Możesz również zakupić rękawice do czesania. Polega ona na tym że gdy ją założysz wystarczy głaskac kota a rękawica go wyczesze ponieważ ma takie materiałowe szczotki na swojej powierzchni i to one przy głaskaniu rozczesują futro🧤🐈
Kołtun jakioś z tydzień będzie widziany. A na czesanie polecam smakołyk kakaniec to zły pomysł bo pupil może mieć jakiś problem może go boleć skura dlaczego syczy i drapie zalecam by pójść z nim do weterynarza by sprawdził czy na pewno ma problemy z skórą . 🐈
Czy jesteś pewien, że chcesz usunąć tę wiadomość?