Pierwsze dni kota w domu

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Witam, chciałabym zapytać o to czy moja kotka zachowuje się normalnie i czy nie muszę się martwić. Wczoraj kupiliśmy koteczke maine coon z hodowli , koteczka była wesoła radosna ale po przyjeździe do domu schowała się nie chce wyjść,  syczy przy próbie kontaktu. Czy tak wyglądają pierwsze dni w domu. Co mam robić dać jej spokój czy próbować wchodzić w interakcje. Proszę o pomoc.

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
5 odpowiedzi
Kot_gaja
Kot_gaja

Kot zapewne teraz zmienia sierść. Jak moja kotka była u weterynarza to pani która ją leczyła była na koniec wizyty strasznie bróbna od sierści.

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Dziękuję za odpowiedzi , już o tym strachliwym koteczku zapomnialam. 

Ale mam kolejny problem ,29 kwietnia dopiero wizyta u wet.

Zauważyłam że koteczka ma takie jakby łysinki na skroniach.  Skóra jest czysta ale miała tam zdecydowanie więcej siersci , po obu stronach tak samo to wygląda. 

Tak hodowla sprawdzona, wszysktie certyfikaty 5cio pokoleniowy rodowod. Wszystkie szczepienia czip itp.

Krystyna
Krystyna

Tak

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Mona mojim zdańem jest mała i się boi a i tak pujdz i zapytaj czy kotka nie jest przypadkiem chora też tak miałam poszłam do weterynaża

Mona
Mona

A czy to jest sprawdzona hodowla? Czy masz wszystkie certyfikaty szczepien? Wydaje mi się, że to normalne, ze sie boi na początku, ale jesli to porządna hodowla to zadzwonialabym tam i spytała. 

5 komentarzy na temat 5