Czy wyżeł weimarski śmierdzi?

T
Terry90 Ikona przedstawiająca flagę włoski
Zgłoś

Cześć wszystkim! Mam pytanie do osób, które mają te psy: czy wyżeł weimarski śmierdzi? Ta rasa bardzo mi się podoba, ale obiło mi się o uszy, że wydzielają dość intensywny zapach.

Dzięki wielkie za każdą odpowiedź!

Terry

Przetłumaczony z włoskiego
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • LaRedazione
    Laredazione Ikona przedstawiająca flagę włoski
    Zgłoś

Cześć Terry! 

Skoro te psiaki tak bardzo Ci się podobają, zapraszamy Cię do sprawdzenia naszego opisu rasy wyżeł weimarski!

Serdeczne pozdrowienia od całej Redakcji Wamiz!

?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę włoski
    Zgłoś

Cześć Terry,

Powiedzmy sobie szczerze – żadna rasa nie ma jakiegoś swojego specyficznego zapachu (czy to ładnego, czy nie). To, że pies brzydko pachnie, może wynikać z problemów skórnych (różnych chorób czy zaburzeń skóry i jej wytworów) albo z czynników zewnętrznych, takich jak przebywanie w konkretnych miejscach (zwłaszcza nad wodą), tarzanie się w ziemi czy po prostu bardzo słaba higiena (przy czym zawsze warto sprawdzić, co jest tego przyczyną).

Także... nie martw się na zapas i bądź zupełnie spokojna – nawet jeśli Twój merdający przyjaciel nie będzie pachniał jak mały Chanel, to na pewno nie będzie to stanowiło żadnego większego problemu.

Serdeczne pozdrowienia,

Francesco – asystent weterynarza

• 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post