Mój pies je tylko z ręki
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Wcześniej kupowaliśmy zwykłe marketowe karmy i różnica po zmianie jakości była naprawdę ogromna. Pies ma więcej energii i skończyły się problemy żołądkowe https://pakazwierzaka.pl
Dzień dobry,
Czy próbowała Pani/Pan podawać jakieś wyjątkowo pyszne jedzenie, na przykład mokrą karmę czy parówkę, żeby sunia nabrała zaufania do miski? To możliwe, że po prostu wystraszyła się tego przedmiotu. Zrozumiałam z Pani/Pana wiadomości, że stało się to niedawno. Od jak dawna ma problem z jedzeniem z miski? Czy miska może kiedyś upadła i zrobiła dużo hałasu, co mogło ją wystraszyć? Pisze Pani/Pan, że sunia odsuwa się od niej, jakby się bała – jak dokładnie się wtedy zachowuje? Czy wykazuje oznaki stresu, takie jak ziewanie, zamieranie w bezruchu albo oblizywanie nosa? A czy pije wodę ze swojej miski? Wspomina Pani/Pan o wypróbowaniu różnych misek – czy były one wykonane z różnych materiałów? Na koniec, warto rozważyć wizytę u weterynarza. Może to być sygnał mniejszego apetytu. Czy poza tym sunia czuje się dobrze? Pogorszenie wzroku może sprawiać, że zwierzę staje się bardziej lękliwe wobec niektórych przedmiotów – czy odnosi Pani/Pan wrażenie, że częściej na coś wpada?
Proszę też przyjrzeć się temu, gdzie stoi miska i spróbować zmienić jej miejsce (być może stoi w miejscu, gdzie jest zbyt duży ruch dla niej).
W ostateczności można wypróbować automatyczne dozowniki karmy lub zabawki interaktywne wydające jedzenie, jeśli sunia lubi się bawić.
Pozdrawiam serdecznie,
Julie
No więc z podłogi niby zjada wszystko, chociaż nie zawsze... i trawienie też ma w porządku. Wygląda to tak, jakby miała jakąś traumę związaną z miską. A przecież próbowałam już różnych misek, nawet małych talerzyków. Próbowałam też dawać jej jeść w różnych pokojach 🥲🥲
Myślałam, że to może przez adresatkę przy obroży, która stukała i hałasowała podczas jedzenia, ale zmieniłam jej obrożę... Naprawdę nie potrafię zrozumieć, skąd to się może brać...
Dobry wieczór, może to głupie pytanie, ale czy ona je z podłogi?
A jak już zje, to czy dobrze trawi?
4 komentarzy na temat 4