Zachowanie seksualne wykastrowanego kota

pompinouu
Pompinouu Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Wykastrowano mojego kota w wieku 6 miesięcy, teraz ma 7 miesięcy i nadal przejawia zachowania seksualne – jak tylko zobaczy wełniany koc, od razu na niego skacze. Czy to normalne? Jak pozbyć się tego zachowania, które jest dość zaskakujące, skoro jest po kastracji...

Małe zdjęcie Pompona przyłapanego na gorącym uczynku poniżej.

Zachowanie seksualne wykastrowanego kota
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Cassiope
    Cassiope Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie zwróciłam uwagi na ten kocyk, więc masz rację Sandy. Mój poprzedni kot robił z koca taką kulkę, a potem ją gryzł (zupełnie jakby łapał kotkę za kark) 🤭😅, ale w tym przypadku widać, że to po prostu ugniatanie.
    Przetłumaczony francuski
    S
    Sandyg Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór! Z tego, co się orientuję, to zachowanie nie ma ABSOLUTNIE nic wspólnego z popędem seksualnym! Wręcz przeciwnie, to ugniatanie miękkich kocyków jest związane z poczuciem komfortu i błogostanem, który czują kocięta, gdy ssą mleko mamy. Moje kastrowane kocury zawsze tak robiły, mimo że mieszkały z koleżankami, wobec których nigdy nie wykazywały żadnych popędów. Nie, to po prostu ich specyficzny sposób na relaks. Zostaw mu ten kocyk i daj mu spokojnie pougniatać łapkami. Zobaczymy, czy ktoś inny to potwierdzi...

(PS: moje kicie też tak robią 🙃)

Więcej info: https://pl.wikipedia.org/wiki/Ugniatanie_(zachowanie_kota)

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Czy Twój kot zachowywał się tak już przed kastracją? Jeśli tak, to nawet po kastracji zwierzak może zachowywać pewne nawyki z przyzwyczajenia. Nie ma w tym nic niepokojącego. Jeśli Ci to przeszkadza, spróbuj zabierać mu ten ręcznik za każdym razem i mówić mu stanowcze „nie”, kiedy przyłapiesz go na gorącym uczynku.

Maxime

Przetłumaczony francuski
    Ceaumama
    Ceaumama Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jest przepiękny 😻
    Przetłumaczony francuski
    Cassiope
    Cassiope Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój poprzedni kot też tak robił z kocykiem. Kastracja sprawia, że zwierzak jest bezpłodny, ale nie wygasza całkowicie popędów – zupełnie jak u nas, ludzi. Jeśli ten kocyk Ci przeszkadza, zostaw mu po prostu jakiegoś pluszaka.
    Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post