Mój pies jest po kastracji, a wciąż miewa erekcje

P
Polin4445 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, mój 9-miesięczny Jack Russell został wykastrowany kilka dni temu. Mimo to zauważyłam, że jego siusiak bardzo często wychodzi na wierzch?? Nie rozumiem tego, wydawało mi się, że skoro jest wykastrowany, to nie powinien już mieć erekcji?

Czy ktoś z Was mógłby mi to jakoś wyjaśnić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Cześć,

Produkcja hormonów płciowych będzie spadać stopniowo, więc to zupełnie normalne, że nadal obserwujesz u psa zachowania seksualne.

Pies może mieć erekcję, gdy jest podekscytowany, i to bez względu na to, czy pobudzenie ma podłoże seksualne, czy nie. Może się to zdarzyć podczas zabawy, kiedy odwiedza Cię gość... Nie ma w tym nic nienormalnego ani niepokojącego.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc,

Amandine

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Do tego kastracja potrzebuje około miesiąca, zanim wszystkie te zachowania całkiem ustąpią.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To się często zdarza, gdy pies przeżywa silne emocje, więc nie ma to związku z hormonami płciowymi.

Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post