Jaki rodzaj szczotki wybrać?

L
Luciefeline Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mam pytanie, które chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu i szczerze mówiąc, po tych wszystkich opiniach, które słyszałam, trochę się już w tym wszystkim gubię. 

Wielu z nas doskonale zna problemy z kocią sierścią. Wpadło mi w oko sporo reklam szczotek parowych, które wydają się bardzo praktyczne. Znalazłam jedną, podrzucam wam link tutaj, ale wciąż mam wątpliwości. 

Macie może jakieś doświadczenia, którymi moglibyście się podzielić? Z jednej strony bardzo chciałabym spróbować, a z drugiej trochę się boję zaryzykować. 

Dzięki wielkie! 

Lucie

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • S
    Sandyg Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

O jakich dokładnie problemach piszesz, mówiąc o „problemach z kocią sierścią”? Chodzi o to, że masz ją na ubraniach, kanapie czy w innych miejscach, z których korzystasz i Ty, i koty?? Jeśli tak i to naprawdę uciążliwe, to po prostu weź zwykłą szczotkę do ubrań albo rolkę, żeby je usunąć, ale nie czesz tym kota!! A jeśli chodzi o to, że zwierzak ma trudności z trawieniem kłaczków, to użyj zwykłej szczotki. Rzeczywiście, nie wiedzą już, co wymyślić... 

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Myślę, że przy krótkowłosym kocie klasyczna szczotka w zupełności wystarczy. Szczerze mówiąc, moim zdaniem te inne przyrządy nie są zbyt dobre dla kociej skóry.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Czego to ludzie nie wymyślą! Polecam wam po prostu zwykłą szczotkę pudlówkę, która jest najlepsza dla krótkowłosego kota. Czeszcie go codziennie. Dobra jest też rękawica z wypustkami, bo przy okazji masuje, a koty to zazwyczaj uwielbiają. Ale szczerze, para?! Może od razu odkurzacz parowy, skoro już przy tym jesteśmy! Przecież to tylko niepotrzebne ryzyko poparzenia zwierzaka.
    Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Cześć,

Tego typu szczotki pozwalają na zwilżenie sierści kota, dzięki czemu łatwiej ją wyczesać. Wydaje mi się, że mogą być one „bardziej” skuteczne, ale zwykłe, klasyczne szczotki też w zupełności wystarczą – najważniejsza jest tutaj regularność.

Dodatkowo, jeśli zauważysz nadmierne wypadanie sierści prowadzące do powstawania łysych placków, koniecznie udaj się do weterynarza.

Pozdrawiam ciepło,

Manon

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post