Mój pies liże powietrze

A
Ad-a Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mój pies zachowuje się ostatnio coraz dziwniej. Zaczyna lizać powietrze w sposób niekontrolowany, tak jakby coś go drapało głęboko w gardle. Nie mam jak wrzucić tutaj filmiku, więc dodaję kilka zdjęć. To zachowanie trwa po kilka minut z rzędu.

Macie jakieś pomysły, co to może być? Weterynarz mówi, że to normalne, ale jest coraz gorzej.

Dzięki wielkie za pomoc.

Mój pies liże powietrze
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Loustick
    Loustick Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To wygląda na samouspokajanie. Wygląda na to, że w ten sposób rozładowuje stres.

Długo to trwa?

Ile on ma lat i od kiedy tak robi?

Przetłumaczony francuski
    JeanM
    Jeanm Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór

Próbowaliście może miski spowalniającej jedzenie?

Moja też tak czasem robiła po posiłkach, ale odkąd mamy tę miskę, problem zniknął.

Możecie też spróbować podawać 3 posiłki dziennie zamiast 2.

Może ma po prostu jakieś problemy z trawieniem.

Przetłumaczony francuski
    A
    Artika69 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, moja stafficzka robi to samo i też się martwię. Często zdarza się to wieczorem i najwyraźniej nie ma żadnych problemów z zębami... Czy udało Wam się znaleźć jakąś przyczynę albo dowiedzieć czegoś więcej? Wielkie dzięki!
    Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Faktycznie, takie zachowanie może być powiązane z problemami z zębami, chorobą przyzębia lub obecnością ciała obcego w pyszczku. Domyślam się jednak, że Państwa weterynarz sprawdził już te tropy, więc proszę się nie niepokoić. Może to być również zachowanie, które służy zwierzakowi do samouspokojenia. Jeśli nadal się Państwo martwią, proszę nie wahać się skonsultować z innym lekarzem weterynarii w celu uzyskania drugiej opinii.

Powodzenia,

Chloé

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja staffinka liże powietrze, żeby się wyciszyć (a przynajmniej robiła tak wcześniej). Możesz ewentualnie wybrać się do drugiego weterynarza, żeby zasięgnąć innej opinii, ale jeśli nic nie znajdą, to nie ma się co martwić.
    Przetłumaczony francuski
    A
    Ad-a Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź. Ma 3 lata, trwa to już od kilku miesięcy i mam wrażenie, że się nasila. Nie wydaje mi się, żeby go coś bolało, ma apetyt i ogólnie wygląda na to, że czuje się dobrze. Czy jest zestresowany? Trudno mi odpowiedzieć 😂. Ale wydaje się to naprawdę niekontrolowane, nie może nad tym zapanować i trwa to po kilka minut...
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam kilka przypuszczeń: może to ból zębów (ile on ma lat?) albo mdłości. A może po prostu się stresuje?

Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post