Dwa kocurki - bracia razem czy osobno

A

Dzień dobry z siostrą zaadaptowaliśmy rodzeństwo kotow. Kocurki miały 3,5 miesiąca ponieważ mam ośmiogodzinny czas pracy i dodatkowo opiekuje się  mama nie chciałam żeby maluszek zostawał sam w mieszkaniu na ok 9 godzin dziennie  a ponieważ kotki wspaniałe sie dogadywały  siostra zaproponowała, że zaopiekuje sie przez tydzień moim kotkiem a ja zabiorę kota/kotki na weekend, koty bez problemu  znosily krotki transport, mieszkanie moje i mojej siostry jest przystosowane dla kotow niewychodzacych, aktualnie mają już 15 miesięcy, no i właśnie jest mi bardzo przykro by chyba popełniłam ogromny błąd ponieważ mój kotek gdy jest sam ze mną beż braciszka bardzo za nim tęskni i płacze ale jest tez bardzo przytulasny do mnie, drugiemu kocurkowi brak obecności brata nie robi różnicy....... mój kotek gdy jest u mnie z bratem ucieka przed moim dotykiem zas drugi kotek przychodzi sie przylulac, dokładie jest odwrotnie gdy koty przebywają u siostry jej kot do niej sie nie przytula natomiast przytuala sie mój.    

Bardzo proszę w miare możliwości o podpowiedź co robić? Czy kotki powinny być razem czy mozna je rozdzielić ale czy zaakceptuja zmiane?   Czy mieszkając oddzielnie w przyszłości będą mogły się spotykać i nie przestaną się lubić? I nie rozumiem dlaczego koty będąc razem tuła sie wyłącznie nie do swoich opiekunów ?

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • W
    Wamiziarzeq

Myślę że po jakimś czasie zapomną o sobie (moja babcia miała kiedyś 3 psy braci, niestety musiała jednego oddać, przez kilka dni za sobą tęsknily, ale po wszystkim później zapomniały). Natomiast, myślę, że kotki mogą o sobie zapomnieć (ale nie wiem). Natomiast 3 pytania nie rozumiem, może Pani je sprecyzować?

W
    Wamiziarzeq

Natomiast kotki jak będą dorastać, mogą między sobą rywalizować (czasem może dojść do bójek). Lecz uważam, że mimo to, kotki powinny trzymać się razem.

W
    Wamiziarzeq

Myślę że po jakimś czasie zapomną o sobie (moja babcia miała kiedyś 3 psy braci, niestety musiała jednego oddać, przez kilka dni za sobą tęsknily, ale po wszystkim później zapomniały). Natomiast, myślę, że kotki mogą o sobie zapomnieć (ale nie wiem). Natomiast 3 pytania nie rozumiem, może Pani je sprecyzować?

• 3 komentarzy na temat 3