Dwa kocurki - bracia razem czy osobno

Dzień dobry z siostrą zaadaptowaliśmy rodzeństwo kotow. Kocurki miały 3,5 miesiąca ponieważ mam ośmiogodzinny czas pracy i dodatkowo opiekuje się  mama nie chciałam żeby maluszek zostawał sam w mieszkaniu na ok 9 godzin dziennie  a ponieważ kotki wspaniałe sie dogadywały  siostra zaproponowała, że zaopiekuje sie przez tydzień moim kotkiem a ja zabiorę kota/kotki na weekend, koty bez problemu  znosily krotki transport, mieszkanie moje i mojej siostry jest przystosowane dla kotow niewychodzacych, aktualnie mają już 15 miesięcy, no i właśnie jest mi bardzo przykro by chyba popełniłam ogromny błąd ponieważ mój kotek gdy jest sam ze mną beż braciszka bardzo za nim tęskni i płacze ale jest tez bardzo przytulasny do mnie, drugiemu kocurkowi brak obecności brata nie robi różnicy....... mój kotek gdy jest u mnie z bratem ucieka przed moim dotykiem zas drugi kotek przychodzi sie przylulac, dokładie jest odwrotnie gdy koty przebywają u siostry jej kot do niej sie nie przytula natomiast przytuala sie mój.    

Bardzo proszę w miare możliwości o podpowiedź co robić? Czy kotki powinny być razem czy mozna je rozdzielić ale czy zaakceptuja zmiane?   Czy mieszkając oddzielnie w przyszłości będą mogły się spotykać i nie przestaną się lubić? I nie rozumiem dlaczego koty będąc razem tuła sie wyłącznie nie do swoich opiekunów ?

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
3 odpowiedzi
Wamiziarzeq
Wamiziarzeq

Myślę że po jakimś czasie zapomną o sobie (moja babcia miała kiedyś 3 psy braci, niestety musiała jednego oddać, przez kilka dni za sobą tęsknily, ale po wszystkim później zapomniały). Natomiast, myślę, że kotki mogą o sobie zapomnieć (ale nie wiem). Natomiast 3 pytania nie rozumiem, może Pani je sprecyzować?

Wamiziarzeq
Wamiziarzeq

Natomiast kotki jak będą dorastać, mogą między sobą rywalizować (czasem może dojść do bójek). Lecz uważam, że mimo to, kotki powinny trzymać się razem.

Wamiziarzeq
Wamiziarzeq

Myślę że po jakimś czasie zapomną o sobie (moja babcia miała kiedyś 3 psy braci, niestety musiała jednego oddać, przez kilka dni za sobą tęsknily, ale po wszystkim później zapomniały). Natomiast, myślę, że kotki mogą o sobie zapomnieć (ale nie wiem). Natomiast 3 pytania nie rozumiem, może Pani je sprecyzować?