Kupno kocura 2 letniego

Qatra27
Qatra27

Rozważam kupno 2 letniego kocura rasy orientalnej krótkowłosej, który niedługo ma zostać wykastrowany. Pochodzi z hodowli, wcześniej był używany w celach hodowlanych i ma za soba jeden miot. Mam kilka obaw i będę bardzo wdzięczna za doświadczenia i porady.

👉 Moje pytania:
    •    Czy kot w tym wieku po kastracji może być przytulaśny i towarzyski?
    •    Czy mogą pojawić się problemy z zachowaniem (np. znaczenie terenu, lęki, nieufność)?
    •    Czy taki kot potrafi się związać z nową osobą, czy raczej będzie zdystansowany?

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
2 odpowiedzi

Już odpowiadam

• Może, ale na pewno nie będzie cię tak kochał jak koty które od młodości są już w domu właściciela.
  • Owszem mogą. Nagła zmiana terytorium,przecież to będzie dla niego zupełnie obce miejsce. Ale spokojnie po czasie się przyzwyczi.a propo zaznaczania terenu,myślę że może się to wydażyć,lęk będzie chwilowy, nieufnośćpo jakimś czasie minie,kot będzie cię kochał ale musi zdobyć zaufanie.
  • Myślę,że kocurek się do ciebie przywyczaji,może nawet będzie się o ciebie ocierał i mruczał jak będzie koło ciebie  łącz to wszystko zajmie czas. 
Qatra27
Qatra27

Prosiłabym o rady i odpowiedzi na pytania 

2 komentarzy na temat 2