Czy opłaca mi się, adoptować psa? Czy to dobry pomysł?

Chcę adoptować psa,3 miesięczną suczkę. Adoptuję ją dopiero za miesiąc (jeżeli się uda), nie jestem a propos tego pewna,czy nadal vędzie słodkim szczeniakiem,czy dam rdę jeszcze dać jej nowe imię? Nie wiem,dlatego proszę o odp na pytania. Bardzo dziękuję

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
2 odpowiedzi
  • Wamiziarzeq
    Wamiziarzeq

Jeżeli będziesz odpowiedzialna za drugiego psa (będziesz wychodzić z nim na spacery np o 6, albo sprzątać po nim lub też karmić) to zmuś rodziców (możesz powiedzieć że jesteś odpowiedzialna). 2 rzeczą są warunki mieszkalne. Jeżeli mieszkasz w bloku to może to być kolejny powód dlaczego twoi rodzice nie chcą adoptować 2 psa (chodzi o przestrzeń i też o to że po prostu 3 razy tylko będziesz z nim wychodzić w ciągu dnia, prawdopodobnie, a z domem z ogrodem jest zupełnie inaczej) Jeżeli mieszkasz w bloku to myślę że musisz niestety zrezygnować (dla dobra psa, 1 pies w takim somuto i tak duzo). 3 Reakcja psa (zobacz czy Twój pierwszy pies jest agresywny do innych psów lub łagodny). 4. Możesz się zapytać sprzedawcy suczki i to, żeby nie dawał jej imienia (No chyba że już ma to trudno no kurde imię to nie jest najważniejsze). 5. Jeżeli nie będzie słodkim szczeniaczkiem, to będzie słodkim pieskiem jak wszystkie ❤️❤️❤️ (oczywiście poza pitbullami). Mam nadzieję że pomogłem a teraz idę spać bo pisze to o północy dobranoc.

I na dodatek mam już jednego psa, więc to kolejny powód dlaczego mieli by powiedzieć „nie"...

• 2 komentarzy na temat 2