Najlepszy żwirek dla kota - opinie

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Mam kociaka od niedawna i nieco się gubię w tych wszystkich żwirkach. Każdy producent pisze, że jego najlepszy. Czego używacie i co byście doradzili? Kupiłam żwirek z Biedronki, ale trochę go roznosi po domu i nie chce robić kupy w kuwecie (ale sika w niej) wiec może chodzi o żwirek? 

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
2 odpowiedzi
Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Kuwetę sprzątam, ale dopytam weta jeszcze w takim razie. A wiesz coś może na temat żwirków silikonowych? One podobno pachną najmniej...

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Do nauki korzystania z kuwety najlepiej pasuje żwirek bentonitowy. Ze swojego doświadczenia jednak mogę serdecznie polecić żwirek drewniany, ja swój kupuje na zooplusie z firmy Greenwoods i jestem bardzo zadowolona. Żwirek w ogóle nie śmierdzi, eliminuje wszystkie zapachy, do tego używam jeszcze neutralizatora zapachów od Versele Laga Deodo Green Tea. Sprawdza się świetnie i ma konsystencję pudru. Pamiętaj jednak ze jeśli kot nie załatwia się w kuwecie może to byc problem zdrowotny lub też za mała kuweta, zbyt rzadko sprzątana.