Dobra tania karma dla psa

aneczkaxoxo
aneczkaxoxo

Zastanawiam się, jaka karma dla psa ma najlepszy stosunek jakosci do ceny. Nie jestem najlepsza w czytaniu skladu... Jaka  tania, ale dobra karme dla psa polecacie?

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
26 odpowiedzi
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • malklep
    malklep

Ja osobiście polecam karmy z Doliny Noteci, w szczególności ich nową linię z karm suszonych. Mają bardzo dobry skład, a i mój niejadek badzo chętnie się nimi zajada. Kupuję najczęściej z dziczyzną, ale również jest z indykiem, dorszem i wołowiną. 

https://rozto.pl/Dolina-Noteci-Premium-karma-suszona-z-dziczyzna-9kg.

Jeśli jednak szukasz czegoś tańszego to najlepiej sprawdzi się tutaj karma Maxcotte Alta - duża zawartość białka, aż 32% 

https://rozto.pl/Sucha-karma-Maxcotte-Alta-Energia-dla-aktywnych-20kg-dla-wszystkich-ras

dorotka2023
    dorotka2023

W miarę cenowo i jakościowo plasuje się dolina noteci dla piesków. Warto kupić w miksie w  zestawie bo wtedy możesz wypróbować różne smaki i zobaczysz co Twój psiak polubi. Tu jest fajny zestaw Dolina Noteci Premium Mix Smaków 30x800 g - mokra karma dla psów, 30x800g ZESTAW - maxandmrau.pl .

Jeśli chciałabyś coś z karm suchych ze średniej półki, to pewnie celowałabym w Royal Canin. Plasują się na karmy premium ale w rzeczywistości składem są średni.

jak dla szczeniaka royal canin puppy a jak dorosły butchets lub paka zwierzaka a jak senior niestety nie wiem

marek86
    marek86

Ja na poczatku kupowałem karmę z marketu sprawdzając czy nie ma zbóż w sobie, ale Timo się drapał po niej i włosy mu wypadały. Po konsultacji z weterynarzem polecił mi zmianę karmy, więc zacząłem testować. Znalazłem sklep w mojej okolicy i teraz tylko od nich kupuję karmę dla psa https://groomershop.pl/karma  

Ann98
    Ann98

Najlepszy stosunek jakość-cena to Alpha Spirit 7 days, ale Wild Fish tez wychodzi korzystnie cenowo :) 

Nieco niżej i taniej jest Primal Spirit (ten sam producent), tylko ta ma ryż, a w Alphie ryżu nie ma. 

majkaff
    majkaff

Jeśli chodzi o dobrą stosunkowo tanią karmę to polecę Doline Noteci - ma dobre karmy mokre, Brit jest w porządku jeśli chodzi o karmę suchą. Karmy zarówno mokre i suche które rekomenduję najbardziej to Wiejska Zagroda, Raw Paleo, Alpha Spirit.

Pan Mięsko( jeśli chodzi o karmę mokrą). Dużo mięsa w składzie to priorytet, tak samo jak i brak niezdrowych wypełniaczy. Polecam zerknąc do sklepu internetowego Unizoo, mają dobre karmy i porządne opisy. Jeśli chodzi o czytanie składu to im więcej nam znanych produktów się w nim znajduje to prawdopodobnie karma jest bardziej naturalna ;) 

https://unizoo.pl/pol_m_Dla-psa_Karma-234.html

Renata887
    Renata887

Nie ma chyba dobrej taniej karmy ;D

kasinkamala
    kasinkamala

Ja jeszcze do tego wszystkiego dodałabym suplementację produktów z olejem CBD, bo bardzo korzystnie wpływają na zdrowie psiaka. Super sprawdzają się te z Hempets, bo są bez GMO oraz bez szkodliwego dla zwierzaków THC.

MojRoki123
    MojRoki123

Polecam karmę Bosh i maxi natural 👍 nie ma w tym nic złego  jednak pamiętajcie: na karmie dla psa nie powinno się zbytnio oszczędzać i wybierać najtańszych produktów z marketu, bo często nie są zdrowe! 😉

Anonimowy użytkownik
    Anonimowy użytkownik

Zależy od wieku psa, rasy, zdrowia, budżetu ... Nie ma sensu kupować byle jakiej karmy i nie chodzi o samo czytanie składu. Każdy pies jest inny i ma inne potrzeby. Starszy potrzebuje więcej kolagenu, młody wapnia i witamin. 

• 20 komentarzy na temat 26

Wyświetl więcej