Kot bengalski, opinie o kosztach utrzymania

krewetka22
krewetka22

Marzy mi sie taki piękny cętkowany kot, ale nie jestem pewna czy sobie poradzę z jego prawidłowym utrzymaniem, bo podobno dość dużo kosztuje miesięcznie. Czy to faktycznie takie drogie zwierzę na co dzień? To samo kocię kosztuje sporo, to wiem. Prosze o opinie opiekunów tych kotów. 

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
2 odpowiedzi
dpietrzyk
dpietrzyk
  • Redakcja

Zakup kota bengalskiego to również spory wydatek, cena kota bengaleskiego to ok 5000 zł

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Podstawowym kosztem kota bengalskiego to jest naprawa tego, co zniszczy. To bardzo aktywne kociaki - musisz im zapewnić odpowiednie warunki mieszkaniowe, bo inaczej zrobią ci z domu pobojowisko. Wracasz po zakupach a pokój wygląda jakby tornado przeszło. Co można strącić to strąci, co można odgryźć, żeby upadło to odgryzie. Potrafi otworzyć szafkę i łapą wywalić z niej wszystko na ziemie. To są szatany! 

Możesz spokojnie poszukać pręgowanego dachowca do adopcji, one są równie piękne i potrzebują domów ;) Chyba że masz warunki, możesz zapenić mnóstwo aktywności - drapaki, miejsca do wspinaczki, całe instalacje, po których może biegać.