Co robić, gdy kotka sąsiada wchodzi do domu i podjada karmę mojemu kotu?

C
Chanel007 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry,

Kotka sąsiada wchodzi do mnie do domu i wyjada całą karmę mojego kota. Mieszkam na wsi, gdzie wszystkie koty są wychodzące. Mój kot to wykastrowany kocur rasy turecka angora, a tamta kotka jest szara, pręgowana, taka raczej zwyczajna (nie znam rasy). Nie wiem, czy jest wysterylizowana. Problem polega na tym, że wyjada mi zapasy karmy, a mój kot boi się do niej podejść (ona na niego syczy), przez co ona po prostu zajmuje jego miejsce. Mój kocur rzadziej zagląda do domu i myślę, że przez to też mniej je. Co mogę zrobić, żeby ta kotka przestała do nas przychodzić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Są też dostępne specjalne miski, które otwierają się wyłącznie po wykryciu mikroczipa zarejestrowanego kota i zamykają się, gdy ten odejdzie. Poszukaj w sieci misek automatycznych marki SureFeed. Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz zostawić otwarte drzwi czy okna – nawet jeśli do domu wejdzie jakiś „nieproszony gość”, nic nie zdoła podkraść.

Pozdrawiam

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś
    Dzień dobry, Zgadzam się z poprzednią odpowiedzią – drzwiczki dla kota z czytnikiem mikrochipów zapobiegną wchodzeniu obcych kotów do Waszego domu. Możecie też spróbować przestawić karmę do mniej dostępnego pomieszczenia, z dala od wyjścia na zewnątrz. Mam nadzieję, że to pomoże, Mazarine
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może jakiś dzwonek z odgłosem psa do pobrania na telefon i puszczenia przez głośnik Bluetooth? 😁

https://lasonotheque.org/UPLOAD/mp3/0112.mp3

Tylko uważajcie, żeby nie wystraszyć swojego kota!

Na tej samej stronie znajdziecie ich więcej!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Inteligentne drzwiczki dla kota połączone z mikroczipem Waszego mruczka?

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć!

Wąż ogrodowy na zewnątrz i pistolet na wodę będą twoją najlepszą bronią, jeśli przyłapiesz ją w środku. Rób to jednak tak, żeby nie widziała, że to ty – jeśli kicia skojarzy ten „prysznic” z tobą, może zacząć przychodzić właśnie wtedy, gdy nie będzie cię w pobliżu...

Pamiętaj tylko, żeby uprzedzić sąsiadów, by się nie martwili, jeśli kicia wróci do domu calutka mokra 😉

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post