Mój kot miauczy, gdy dotykam mu ogona i tylnych łap

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Moja kotka wydaje z siebie miauczenie pełne złości (a może bólu???) i syczy, kiedy dotykamy jej ogona albo tylnych łap. Nawet lekkie muśnięcie palcem sprawia, że ucieka i miauczy.

Jest wysterylizowana i ma 2 lata.

Do tej pory nie było to aż tak niepokojące, ale od dzisiaj syczy również, gdy ją podnosimy. Wydaje się, że nie ma problemów z poruszaniem się czy skakaniem (a przynajmniej nic się nie zmieniło, odkąd ją mamy).

Korzysta ze słońca i spędza całe dnie oraz noce na zewnątrz. Czy to może być problem behawioralny?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jakoś udało mi się dotknąć tylnych łap, ale nic tam nie widzę. Ogona wciąż nie daje sobie dotknąć... No to w takim razie weterynarz!

Przetłumaczony francuski
    Daki
    Daki Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Zgadzam się, ją na pewno coś boli.

Przetłumaczony francuski
    2
    20pattes57 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To właśnie to miejsce najczęściej obrywa podczas bójek. Całkiem możliwe, że zrobił się tam ropień (koty są w tym niestety mistrzami :( ). Wizyta u weterynarza wydaje się tu jak najbardziej wskazana.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może wbił jej się jakiś kłos albo nawet kilka. Trudno to zauważyć, bo potrafią wejść głęboko pod skórę. Na Twoim miejscu poszedłbym na kontrolę do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    G
    Gribouille19 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry.

Myślę, że miejsca, których Pan/Pani dotyka, muszą być bolesne. Należałoby sprawdzić, czy nie ma tam jakiejś rany.

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post