3-miesięczny lękliwy kotek – jak długo to może potrwać?

Ronniejourdefete
Ronniejourdefete Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Adoptowałam trzymiesięczną kotkę, to taki „podwórkowy” maluch.

Bardzo się martwię, bo cały czas się chowa, a żaden z moich poprzednich kotów tak się nie zachowywał.

Zostawiłam ją w osobnym pokoju, żeby miała spokój, ale ona ciągle siedzi w ukryciu i w ogóle jej nie widać.

Szczerze mówiąc, nie mam zbyt wiele cierpliwości, a do tego mam w domu rocznego kota, którego jeszcze jej nie przedstawiłam.

Macie może pojęcie, ile trzeba czekać, aż zacznie zachowywać się „normalnie”?

Dzięki wielkie za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Problem z kotami zgarniętymi z ulicy jest taki, że miały bardzo mało kontaktu z ludźmi. To może zająć trochę czasu, więc spędzaj z nim dużo czasu w pokoju – oglądaj filmy na telefonie, poczytaj książkę, utnij sobie drzemkę... rób cokolwiek spokojnego, żeby maluch cię widział i powoli się do ciebie przyzwyczajał. I po prostu bądź cierpliwy, bo co więcej możesz teraz zrobić? ^^
    Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post