Brązowe plamki na skórze
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, mój kot też ma plamki na uchu, ale są białe. Czy mam się czym martwić?
Dobrze zrobiłaś, że poszłaś do weterynarza, przynajmniej jesteś już spokojna. Gdyby to był jakiś pasożyt albo choroba, to przynajmniej można by to było szybko wyleczyć. Całe szczęście, że to nic takiego. Miłego wieczoru!
Dobry wieczór,
Czy Twój weterynarz podał Ci jakieś przyczyny tego wypadania sierści? Pchły, alergie? Moja kotka ma dokładnie to samo i identyczną skórę...
Cześć,
Byliśmy u weterynarza i ostatecznie okazało się, że to po prostu taka ich uroda i ich skóra po prostu tak ma! U nas skończyło się na strachu, ale mimo wszystko nie wahaj się skonsultować z wetem, bo nigdy nie wiadomo.
Dzień dobry,
Właśnie zauważyłem u mojego kota plamki, które wyglądają niemal identycznie jak te na Państwa zdjęciach i są w tych samych miejscach. Czy byli Państwo u weterynarza? Co ostatecznie dolegało Państwa kotu?
Z góry dziękuję
Dzień dobry Loumaury,
Na podstawie przesłanych zdjęć widać, że w miejscach, gdzie występują plamy, brakuje również sierści. Dodatkowo te wyłysiałe obszary znajdują się w okolicach uszu kota. Może to być zatem grzybica lub świerzb – choroby, które mogą przenosić się na ludzi. Proszę jak najszybciej umówić się na wizytę u weterynarza, aby postawił diagnozę i w razie potrzeby zapisał odpowiednie leczenie.
Pozdrawiam,
Marine
9 komentarzy na temat 9