Czy można podać Phosphaluvet dla psa kotu?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
PHOSPHALUVET ma rejestrację dla psów, ale bardzo dobrze działa również u kotów i jest bezpieczny, jeśli Twój kot cierpi na zaburzenia trawienne, takie jak ostre zapalenie żołądka czy wymioty. Jeśli Twój weterynarz zalecił Phosphaluvet dla Twojego kota, zaufaj mu!
Rozumiem, bardzo dziękuję za odpowiedź!! Zastanawiam się tylko, dlaczego nie robią wersji specjalnie dla kotów.
Nie ma za co. Nie mam pojęcia, dlaczego nie produkują osobnego leku dla kotów, może dlatego, że produkt byłby identyczny jak ten dla psów. Jeśli mimo wszystko masz wątpliwości co do stosowania tego leku u kota, możesz jutro skontaktować się ze swoim weterynarzem. W każdym razie mój kot brał go przez miesiąc (rano i wieczorem, jeśli dobrze pamiętam) i nic mu się nie stało. Musisz tylko dopilnować odpowiedniej dawki do wagi Twojego kota (mój dostawał mniejszą dawkę niż wynikało z jego wagi, bo był trochę grubiutki).
Dopiero po czasie zauważyłem też, że to był żel doustny dla psów, a przecież mam kota. Dzięki za wasze komentarze :)
Cześć, tak, trzeba trzymać się odpowiedniej dawki i na pewno dam znać, co i jak!
Dzień dobry,
Ja też nie sądzę, żeby podanie tego kotu stanowiło jakikolwiek problem. Trzeba tylko uważać na dawkę – przypuszczam, że należy ją dobrać odpowiednio do wagi kota. Dajcie znać, czy zadziałało to u waszego futrzaka, proszę!
Poszłam odebrać lek wczoraj wieczorem, ale nie zauważyłam, że na opakowaniu jest napisane „dla psów”. Miałam go podać dzisiaj około południa, więc pomyślałam, że lekarka się pomyliła, ale zadzwoniłam do lecznicy zaraz po otwarciu... Nie chciałam usuwać tego posta, żeby inne osoby mogły tu znaleźć odpowiedź – sama wcześniej szukałam informacji na ten temat, ale nic nie znalazłam.
Pani weterynarz powiedziała mi, że to nie jedyny lek dla psów, który podaje się też kotom, a nawet inne zwierzęta mogą je bezpiecznie przyjmować.
Nie ma za co. Nie mam pojęcia, dlaczego nie produkują wersji dla kotów – może dlatego, że produkt byłby identyczny jak ten dla psów. Jeśli jednak masz jakiekolwiek wątpliwości co do stosowania tego leku u kota, możesz jutro skontaktować się ze swoim weterynarzem. W każdym razie mój kot przyjmował go przez miesiąc (rano i wieczorem, o ile dobrze pamiętam) i nic mu się nie stało. Musisz tylko podać odpowiednią dawkę dopasowaną do wagi Twojego kota (mój dostawał dawkę mniejszą niż wynikałoby z jego wagi, bo był trochę za gruby)
Rozumiem, bardzo dziękuję za odpowiedź!! Zastanawiam się tylko, dlaczego nie produkują wersji specjalnie dla kotów.
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665