Dlaczego moja kotka miauczy, gdy na nią patrzę?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Właśnie adoptowałam ze schroniska małą czarną kotkę, która ma dopiero rok (znaleźli ją na ulicy). Jest u mnie od prawie tygodnia.

Na początku wszystko było super, bawiła się już od pierwszego dnia i wyglądało na to, że szybko się u nas odnalazła.

Od trzech dni głównie siedzi na środku salonu albo kuchni. Kiedy do niej podchodzę, patrzy na mnie i tak cichutko pomiaukuje. Nie chce się już bawić, ale je i pije normalnie.

Kiedy chcę ją pogłaskać, bez problemu na to pozwala. Muszę dodać, że to bardzo łagodna kicia, która jeszcze nigdy nie pokazała pazurków ani zębów, mimo że mam dwuletnią córeczkę, która bywa czasem dosyć energiczna i mało delikatna.

Co wieczór przychodzi do mnie, domaga się pieszczot i kładzie się na mnie.

Przez resztę czasu jednak tego nie robi...

Jak myślicie, co może jej być? Dlaczego ciągle miauczy i przestała się bawić?

Z góry dzięki za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Josiane Lobstein
    Josiane lobstein Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może to po prostu taka gadatliwa kotka. Widać, że bardzo cię polubiła, skoro sama przychodzi na pieszczoty. Poza tym ona musi się jeszcze zaaklimatyzować; może po prostu potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i uspokojenia. W końcu została porzucona, a nie wiadomo, co wcześniej przeszła.
    Przetłumaczony francuski
    Sofi771
    Sofi771 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może chce wyjść, a może po prostu domaga się uwagi albo to jakiś lekki stres... Trudno to stwierdzić, nie widząc twojego kota, w każdym razie nie wywróżymy tego za ciebie. Ale tak jak wspominali już inni, opinia weterynarza mogłaby ci się przydać, choćby po to, żeby wykluczyć przyczyny zdrowotne.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dopóki normalnie je i pije... Koty nie zawsze muszą się bawić przez cały czas, ale to faktycznie trochę dziwne oO. Nie zabrałeś jej do weterynarza, jak tylko ją wziąłeś?

Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post