Guzek na brzuchu u mojego kota

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Bawiłam się z moim kotem i zauważyłam u niego guzek, który na początku nie był zbyt duży. Jednak po paru dniach zobaczyłam, że się powiększył. Znajduje się na brzuchu i bardzo się tym martwię. Czy ktoś z Was wie, co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Bardzo często taka kuleczka czy guzek w okolicy pępka to po prostu przepuklina pępkowa, która najczęściej sama znika, gdy zwierzak rośnie. Jeśli tak się nie stanie, konieczny będzie krótki zabieg, ale najlepiej byłoby, gdyby obejrzał to weterynarz. W tym wieku to raczej nie powinno być nic poważnego.
    Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Nie wiem, co dolegało tamtemu kotkowi i co może dolegać Państwa kotu

Właściwą reakcją na tego typu niepokojące objawy jest niezwłoczna wizyta u weterynarza. Tylko on będzie w stanie Państwa uspokoić, postawić diagnozę i w razie potrzeby wdrożyć leczenie

Przetłumaczony francuski
    S
    Skyuki19 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, mam 5-miesięcznego kotka, który ma to samo. Skoro ten post jest sprzed jakiegoś czasu, czy mógłby mi Pan / mogłaby mi Pani powiedzieć, co dolegało Państwa kotu? Jak go Państwo leczyli i jak Państwo zareagowali? Bardzo proszę o odpowiedź, strasznie się martwię o mojego malucha.

Przetłumaczony francuski
    C
    Chachou43 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, moja 10-miesięczna kicia ma takiego guzka w okolicy brzucha. Podczas rui miała ich nawet kilka. Czy ktoś z Was spotkał się już z czymś takim u swojego kota? Czy to może być dla niej groźne? Dzięki za pomoc!
    Przetłumaczony francuski
    C
    Chachou43 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, moja 10-miesięczna kicia ma taką gulkę w okolicy brzucha. Miała ich kilka już wcześniej, kiedy miała ruję. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć, czy Wasz kot też tak miał? Czy to może być dla niej niebezpieczne?

Dzięki

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Bez badania klinicznego nie da się określić, co to dokładnie jest. Może to być ugryzienie owada, ale też coś poważniejszego, jak ropień czy przepuklina... Skoro pisze Pan/Pani, że to zgrubienie dość szybko się powiększa, radzę jak najszybciej umówić się na pilną wizytę u weterynarza.

Pozdrawiam,

Marine

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

. To ta czerwona gulka
    Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post