Jak często dajecie mokrą karmę?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Chciałem się dowiedzieć, jak często w ciągu dnia / tygodnia / miesiąca dajecie swoim kotom mokrą karmę?

Czy to naprawdę jest zdrowe dla ich organizmu? A może wszystko zależy od ilości, jaką zjadają?

I jaki rodzaj świeżego jedzenia mogę im dawać? (Od czasu do czasu)

Z góry dzięki.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

37 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Nie mam odpowiedzi, ale mam pytanie do Séverine: czy można karmić kota wyłącznie mokrą karmą typu

Applaws? Mam wrażenie, że po chrupkach Orijen on tyje...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    U mnie każdy kot dostaje rano po 50g mokrej karmy, a potem sypię im suchą, ale wydzielam porcje, bo są po sterylizacji i szybko by mi przytyły, gdyby miały stały dostęp do jedzenia. Jeśli chodzi o mokrą karmę, to ostatnio zamieniłam saszetki na Animondę Carny z Zooplusa i jestem zachwycona!! Skład jest bardzo dobry, cena też, a moje koty ją uwielbiają! 😁
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Też myślę o tym, żeby wprowadzić mokrą karmę do diety moich kotów. Zastanawiam się nad tackami Applaws – są niedrogie, a skład wydaje mi się naprawdę w porządku. Jak często powinienem podawać mokre jedzenie moim dwóm wykastrowanym kocurkom?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Chociaż najlepszą dietą jest BARF, można się do tego ideału zbliżyć, dając kotu dobrą suchą karmę z dostępem przez cały czas i do tego karmę mokrą (np. Applaws czy chociażby EetI). W tej chwili mam akurat kota sąsiadów na kolanach, ale nie mam „własnych” mruczków, które bym karmił, więc jeśli chodzi o dawkowanie, to dla wykastrowanego kota, który przybiera na wadze, dawałbym mokre raz w tygodniu, a w innym przypadku dwa, trzy, cztery razy, a nawet codziennie.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moje koty mają stały dostęp do suchej karmy. Kocur dostaje pół saszetki dziennie, a kotka też pół, choć ona bardziej woli chrupki. W południe każdy dostaje po kilka krewetek, a w ciągu dnia jeszcze wlatuje trochę szynki albo czasem tuńczyk. No, strasznie „nieszczęśliwe” te moje koty, co nie? ;)
    Przetłumaczony francuski
    Aurore Boréale
    Aurore boréale Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jedna saszetka dziennie podzielona na trzy posiłki i stały dostęp do suchej karmy RC.

Od czasu do czasu trochę szynki, indyka lub kurczaka, a wyjątkowo jeden czy dwa smaczki.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ja rano daję małe puszeczki Gourmet, ale będę zmieniać na Cosmę.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ja osobiście daję co sobotę, a jak są wakacje, to we wtorki i soboty.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Hejka, ja daję połowę rano, a drugą połowę wieczorem.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Z tego, co widziałem podczas konsultacji, mam nieco inne zdanie, ale najważniejsze, że Twoje koty nie mają żadnych problemów. (Chociaż nie wiem, jaką markę karmy dostawały tamte koty)

Nie zauważyłem wcześniej, jaką ilość podajesz dziennie ;)

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 37

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post