Karma EQUILIBRE ET INSTINCT

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, widziałam właśnie reklamę karmy EQUILIBRE ET INSTINCT i weszłam na ich stronę. To jedzenie wydaje się całkiem w porządku.

Czy ktoś z Was już ją testował?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

31 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Ange, wyjaśnienie niskiej zawartości popiołu w tej karmie to właśnie obecność zbóż. No tak, skoro jest mało mięsa, to siłą rzeczy będzie mało popiołu, logiczne.

Jedyne zboże, które ewentualnie można by zaakceptować, to ryż.

Po co dawać naszym zwierzakom zboża pełne glutenu, skoro coraz więcej ludzi (którzy przecież są przystosowani do trawienia zbóż) ma nietolerancję glutenu?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Aktualnie mój kot je karmę Royal Canin, która ma 35% białka. Wiadomo, jest w niej skrobia, ale Peluche po prostu nie może jeść karm bezzbożowych ze względu na swój bardzo wrażliwy układ pokarmowy. Zboża też mają swoją rolę i wcale nie są szkodliwe, o ile są dobrej jakości i zostały odpowiednio przygotowane. Dla mnie najważniejsze nie jest to, czy w składzie są zboża, czy nie, ale to, żeby mięso było podstawą i żeby było wysokiej jakości. W przypadku takich marek jak Virbac, Royal Canin, Hill's czy Proplan faktycznie wciąż znajdziecie rodzaje karm, gdzie mięso nie stoi na pierwszym miejscu, ale nie dotyczy to już wszystkich ich produktów. Jeśli trochę poszperać, to widać, że te marki mocno poszły do przodu. Z Nutrivet jest podobnie, jeśli tylko chwilę poszukać: Przykład: http://www.nutrivet.fr/product.php?id_product=48
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czy nikt tutaj nie słyszał o wolności słowa?!

Nigdy nikogo nie oczerniałam ani nie atakowałam za poglądy – to raczej braku szacunku ze strony niektórych osób nie potrafię zaakceptować!

Faktycznie, każdy ma prawo do własnego zdania i wyboru karmy, jaką podaje swoim kotom. Tutaj się z Tobą zgadzam, podobnie jak w wielu innych kwestiach, gdzie Twoje rady są bardzo rzeczowe i osobiście mi pomogły w niektórych tematach. Nie oceniam ani Twoich studiów, ani życia prywatnego – to nie nasza sprawa i nie o tym tu rozmawiamy. Chciałam tylko sprostować niektóre Twoje wypowiedzi, które nie do końca zgadzały się z faktami dotyczącymi składu karmy. Do tego też mamy prawo. Teraz rzeczywiście nie ma sensu uwziąć się na jedną osobę i podważać profesjonalizmu młodej lekarki weterynarii, jaką jest Ange- i tu znów przyznaję Ci rację!

Więc dajmy już wszyscy na luz, proszę! 🤗

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

http://www.20minutes.fr/planete/1087533-comment-loups-devenus-chiens-digerent-amidon

Łatwo jest wyciągać takie niedorzeczne przykłady... To po prostu zła wola.

Kiedyś zwierzęta żyjące wyłącznie pod wodą wyewoluowały tak, by móc żyć na lądzie – czy to nie brzmi szalenie? Na tym właśnie polega ewolucja...

Przestaję marnować czas (po raz kolejny...).

Mówimy tutaj o kocie, a nie o psie, a kot to mięsożerca oportunistyczny.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Po raz kolejny prosimy o zaprzestanie zaśmiecania postów innych użytkowników Wamiz tą niekończącą się i jałową dyskusją na temat żywienia. Zamiast pomagać osobom szukającym porady, tylko je odstraszacie!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

http://www.20minutes.fr/planete/1087533-comment-loups-devenus-chiens-digerent-amidon

Łatwo jest wyciągać jakieś niedorzeczne przykłady... To po prostu zła wola z Twojej strony.

Kiedyś zwierzęta, które żyły wyłącznie w wodzie, wyewoluowały tak, żeby móc żyć na lądzie – czy to nie brzmi niesamowicie? Na tym właśnie polega ewolucja...

Szkoda mi już na to czasu (po raz kolejny...)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mam nadzieję, że to nie ja będę dostawać ostrzeżenia albo bana.

„mówisz o wolności słowa, a nie pozwalasz na nią innym”

Całe szczęście, że jednak pozwalam, zresztą nigdy nie podważałem waszych porad dotyczących karm mięsnych, prawda? :)

Przestańcie w końcu pisać, że jestem zwolennikiem karm zbożowych, bo to totalna nieprawda, i że jestem przeciwko mięsu – w końcu musicie to zrozumieć.

Karma musi bazować na mięsie, być dobrej jakości i pasować kotu – to jest NAJWAŻNIEJSZE.

I na koniec: powtarzam jeszcze raz, że szanuję wybór każdego z was.

Całkowicie się z tobą zgadzam (wyjątkowo! ^^).

No, w sumie to i tak, i nie, bo nie przyjmujesz do wiadomości, że kot to mięsożerca.

A kiedy ktoś to sensownie tłumaczy, ty nagle wchodzisz i twierdzisz coś przeciwnego.

Piszesz, cytuję :)

„Karma musi bazować na mięsie, być dobrej jakości i pasować kotu – to jest NAJWAŻNIEJSZE”

Więc dlaczego w takim razie polecasz karmy zbożowe?

Tego właśnie nie rozumiem!

Najważniejsze, żeby pasowały kotom, tutaj w stu procentach się z tobą zgadzam.

W takim razie dlaczego ciągle pisać o karmach opartych na zbożach??

Nawet jeśli kot je zjada przez te wszystkie polepszacze i inne świństwa.

One po prostu NIE SĄ dla nich dobre, SZCZERZE MÓWIĄC.

Więc? To, co mówisz, nie jest logiczne.

Próbuję to tylko zrozumieć, wcale cię nie atakuję!!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mam nadzieję, że to nie ja dostanę ostrzeżenia albo bana.

„mówisz o wolności słowa, a nie pozwalasz na nią innym”

Ależ oczywiście, że pozwalam, zresztą nigdy nie podważałem waszych porad dotyczących karm mięsnych, nie? :)

Przestańcie w końcu pisać, że jestem za karmami zbożowymi, bo to kompletna bzdura, i że jestem przeciwny mięsu – w końcu trzeba to zrozumieć.

Karma musi być na bazie mięsa, być dobrej jakości i pasować kotu – to jest NAJWAŻNIEJSZE.

I na koniec: jeszcze raz powtarzam, że szanuję wybór każdego z was.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

^_ ^ Sevv na ratunek. Ta gęsta atmosfera nie jest wymierzona w ciebie, Milleetunefleurs. Po prostu ten temat to na WAMIZ tabu. To wieczna wojna między zwolennikami zbóż a mięsa (małe przypomnienie: kot i pies to zwierzęta mięsożerne, a nie wszystkożerne; NIE, pies i kot wcale nie ewoluowały tylko dlatego, że zostały udomowione i żyją z człowiekiem. Przykład: koń został oswojony przez człowieka i ooo o.O, co za niespodzianka, nadal jest roślinożercą, a nie wszystkożercą, mimo że pierwsze dowody archeologiczne na udomowienie pochodzą z 4500 r. p.n.e.).

Gatunek nie ewoluuje według widzimisię człowieka. Zresztą, spójrzcie na nas – ludzi. Jesteśmy Homo sapiens sapiens od 150 000 lat! Woahhh, my też wcale się nie zmieniliśmy pod tym względem!!!!

Gatunek ewoluuje, gdy znajduje się w trudnych warunkach (głód, gwałtowne zmiany temperatury itp.).

Więc Milleetunefleurs, nie zwracaj uwagi na naszą wojenkę i wpadnij na mój blog o żywieniu kotów, oto linki:

- http://sensibilisationdeschats.blogspot.fr/p/croquettes-pour-chat-lesquelles-choisir.html

- http://sensibilisationdeschats.blogspot.fr/p/laliment-soit-ton-premier-remede-iv.html

seve nie gadaj głupot... przecież ewoluowaliśmy, jesteśmy owocożercami.... OK, już wychodzę... xD

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wolność słowa – nikt tutaj o tym nie słyszał?! Nigdy nikogo nie oczerniałem ani nie atakowałem za poglądy, to raczej braku szacunku u niektórych osób nie potrafię zaakceptować! Tak, kot to mięsożerca, ale w ŻADNYM wypadku nie powinien jeść samego mięsa; owszem, BARF pozostaje najlepszą dietą.

Za każdym razem, gdy udzielasz się w jakimś poście i ktoś się z Tobą nie zgadza, zawsze kończy się to tak samo – wiadomością od administracji i banem... Zastanów się nad sobą. Mówisz o wolności słowa, a nie pozwalasz na nią innym...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 31

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post