Kociak z kocim katarem, leczenie Doxyvalem
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Spokojnie, mieszkamy w bloku, on nie wychodzi na zewnątrz.
Mimo wszystko umówiłam się na poniedziałek na 9:15 do weterynarza współpracującego z fundacją. W piątek byłam u swojego weterynarza, ale on z nimi nie współpracuje, więc nie dostanę zwrotu kosztów – a przecież to fundacja wydała mi chorego kota. Patrząc na jego stan, myślę, że to coś poważniejszego niż zwykły koci katar.
Nie znalazłam ani otwartego weterynarza, ani apteki, która miałaby leki przeciwzapalne dla kociąt, więc sprawdzę jutro, jak będę w centrum handlowym La Défense. Może któraś z tamtejszych dyżurnych aptek będzie miała to, czego szukam.
Naprawdę mam nadzieję, że z tego wyjdzie. Bardzo się do niego przywiązałam i serce by mi pękło, gdyby odszedł. Dzisiejszą noc spędzę przy nim.
Dzięki za wasze odpowiedzi.
Możesz nawet pójść tam później, albo po prostu skocz prosto do weterynarza obok pracy, żeby kupić jakiś środek przeciwbólowy na zbicie gorączki dla kota.
Dzień dobry,
Dziękuję za odpowiedź. Zadzwoniłem do weterynarza i kazał mi zmierzyć mu temperaturę, ale jestem w pracy do 20:00, więc zrobię to po powrocie i zobaczę, czy iść jutro do apteki, jeśli będzie miał wysoką gorączkę.
Dzień dobry,
Koci katar to powszechna choroba, a weterynarze bardzo dobrze radzą sobie z jej leczeniem. To kwestia, którą należy potraktować poważnie, a po podaniu leków mogą wystąpić skutki uboczne, zupełnie jak w przypadku każdego innego preparatu. Jeśli chodzi o antybiotyki, jest ich sporo, a wszystkie szczegółowe informacje znajdą Państwo w ulotce dołączonej do leku.
Proszę nie wahać się informować weterynarza o ogólnym stanie zdrowia kotka – jeśli zajdzie taka potrzeba, lekarz odpowiednio zmodyfikuje leczenie.
Miłego dnia,
Clara
14 komentarzy na temat 14