Kot miauczy, gdy wychodzę z domu
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dopóki sąsiedzi nic nie mówią, to myślę, że jest okej xD Twój kot miauczy, bo chce za Tobą iść, ale moim zdaniem potem się uspokaja :).
Cześć,
Może miauczy tylko wtedy, gdy widzi, że wychodzisz, a potem się uspokaja.
Moja kicia też czasem miauczy, nawet kiedy kładę się spać (nie śpi z nami przez moje alergie). Miauczy też, jak zamykam się w innym pomieszczeniu (na przykład w łazience, lol), ale po chwili jej przechodzi.
Zgadzam się z Angéline – nie sądzę, żebyś mógł/mogła coś na to poradzić.
No niestety, koty nie mówią... Moje dwie kotki to też takie przylepy, mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza, ale nie miauczą, kiedy wychodzę. Są już przyzwyczajone i wiedzą, że wrócę.
Też tak myślałem, ale skoro to kot po przejściach, to zastanawiałem się, czy to nie przypadkiem „syndrom porzucenia”.
Moje pozostałe dwa koty właściwie nie reagują, jak wychodzę – po prostu przychodzą, żeby je pogłaskać.
Ale ten mały gaduła to straszna przylepa i nigdy nie wiadomo, czy on nas tak kocha, czy po prostu ciągle chce, żeby go miziać.
Dzień dobry, nic na to nie poradzisz, on jest po prostu przywiązany do Twojej obecności.
7 komentarzy na temat 7