Kot miauczy, gdy wychodzę z domu

Loukia
Loukia Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mój kot miauczy, kiedy wychodzę z domu. Zastanawiam się, czy to nie wynika z faktu, że znalazłem go, jak był jeszcze malutki – został wtedy porzucony i martwię się, czy nie boi się po prostu kolejnego porzucenia.

Mam go już od prawie 2 lat, a on wciąż płacze, gdy tylko wychodzę z mieszkania. Chciałem zapytać, czy da się coś z tym zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • O
    Ophelie50 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam ten sam problem, tylko że sąsiedzi mi mówili, że miauczał przez cały dzień. Jedyne, co sprawia, że przestaje, to kiedy wychodząc, zostawiam mu włączony telewizor albo zapalone światło.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dopóki sąsiedzi nic nie mówią, to myślę, że jest okej xD Twój kot miauczy, bo chce za Tobą iść, ale moim zdaniem potem się uspokaja :).

Przetłumaczony francuski
    Loukia
    Zgłoś
    Jest spora szansa, że przestanie miauczeć, bo moi sąsiedzi w ogóle się na to nie skarżyli.
    Przetłumaczony francuski
    Lulu Frnc
    Lulu frnc Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Może miauczy tylko wtedy, gdy widzi, że wychodzisz, a potem się uspokaja.

Moja kicia też czasem miauczy, nawet kiedy kładę się spać (nie śpi z nami przez moje alergie). Miauczy też, jak zamykam się w innym pomieszczeniu (na przykład w łazience, lol), ale po chwili jej przechodzi.

Zgadzam się z Angéline – nie sądzę, żebyś mógł/mogła coś na to poradzić.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No niestety, koty nie mówią... Moje dwie kotki to też takie przylepy, mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza, ale nie miauczą, kiedy wychodzę. Są już przyzwyczajone i wiedzą, że wrócę.

Przetłumaczony francuski
    Loukia
    Zgłoś

Też tak myślałem, ale skoro to kot po przejściach, to zastanawiałem się, czy to nie przypadkiem „syndrom porzucenia”.

Moje pozostałe dwa koty właściwie nie reagują, jak wychodzę – po prostu przychodzą, żeby je pogłaskać.

Ale ten mały gaduła to straszna przylepa i nigdy nie wiadomo, czy on nas tak kocha, czy po prostu ciągle chce, żeby go miziać.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry, nic na to nie poradzisz, on jest po prostu przywiązany do Twojej obecności.

Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post