Łuszcząca się poduszka łapki
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Nie, nie kuleje. Bawi się jak zwykle, taka z niej mała kaskaderka, a liże to sobie po prostu przy codziennej toalecie...
Dzięki wielkie za wasze rady, na pewno wezmę je sobie do serca!
Do kuchni nie ma wstępu, więc oparzenia raczej odpadają... a jeśli chodzi o zimno, to poza klimatyzacją (lol) nie ma u nas nic takiego... Może stało się to podczas zabawy? Będę obserwować te jej małe strupki!
Faktycznie, miód jest świetny – działa antyseptycznie i przyspiesza gojenie. Weterynarz polecił mi go na odleżyny, które miała moja starsza sunia... ale że odeszła parę dni później, to zupełnie o tym zapomniałam. Mówił mi wtedy, żeby brać nasz polski miód kwiatowy, a nie taki z importu, bo w tamtych to tylko woda i cukier 😉
I jeszcze tak dla informacji: Betadynę można stosować nawet po terminie ważności. Jak jeszcze pracowałam, to normalnie jej używaliśmy, mimo że była przeterminowana.
Kurczę, jedyna Betadyna, jaką mam, jest przeterminowana.
Jutro skoczę po nową, ale jeśli to faktycznie strupek, to chyba już się zagoiło?
Jeśli to strupki, to mogła się oparzyć... nieważne, czy czymś gorącym, czy zimnym... w każdym razie opuszek mógł zacząć schodzić właśnie przez to oparzenie.
Jeśli są strupy, nie próbuj ich odrywać, po prostu zdezynfekuj żółtą Betadine, a w razie czego wodą utlenioną... żadnego alkoholu.
Jakaś chemia na podłodze?
Rzeczywiście dziwne. Zimno (mróz), wysoka temperatura (np. od płyty grzejnej) albo po prostu otarcie mogą wywołać taką reakcję i sprawić, że skóra zacznie schodzić.
W każdym razie, jeśli jej to nie boli i nie kuleje, to wszystko powinno się uspokoić, gdy tylko ta skóra całkowicie zejdzie.
A co to za dwie czarne kropki po obu stronach opuszki?
8 komentarzy na temat 8
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665