Mój kociak miauczy, kiedy jest w kuwecie

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Mam kotka od kilku tygodni, ma teraz trzy miesiące i od samego początku miauczy, gdy wchodzi do kuwety. Zastanawiam się, dlaczego tak robi. Nie miauczy podczas samego załatwiania potrzeb, tylko zaraz po wejściu, kiedy się kręci i szuka miejsca na kupkę. Wiem więc, że to nie kwestia bólu...

Czy ktoś może mi podpowiedzieć, o co chodzi?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Loladylan5500
    Loladylan5500 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, jestem Lola. Mam 2,5-miesięczną kotkę i kiedy wchodzi do kuwety, zaczyna miauczeć. Nie mam pojęcia dlaczego, macie może jakieś pomysły? Razem z chłopakiem zastanawiamy się, o co może chodzić. Miłego dnia!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za wasze odpowiedzi. Spróbuję częściej sprzątać mu kuwetę i przestawić ją w inne miejsce, żeby zobaczyć, czy to coś zmieni!

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Jak brzmi to miauczenie? Jest długie czy krótkie? Wysokie czy niskie?

Moim zdaniem Twój kotek może miauczeć z różnych powodów.

Mógł po prostu wyrobić sobie taki nawyk za młodu i w takim przypadku nie ma się czym martwić. Jednak miauczenie nie zawsze jest bezpodstawne. Żeby to sprawdzić, możesz postawić nową kuwetę w innym miejscu i poobserwować swojego kota – dzięki temu dowiesz się, czy to tylko jego przyzwyczajenie, czy coś więcej.

Twój kotek może miauczeć, jeśli uzna, że kuweta nie jest wystarczająco czysta. Powinna być ona sprzątana kilka razy dziennie, tak aby nie było w niej żadnych nieczystości. Żwirek również należy wymieniać jak najczęściej.

Może też po prostu ********, jeśli sama kuweta mu nie odpowiada. Jeśli jest ona zakryta, spróbuj ją na przykład otworzyć. Czasami niektóre koty nie lubią czuć się osaczone podczas załatwiania swoich potrzeb.

Mélissa – studentka weterynarii

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kiedy kot tak robi, to znak, że kuweta nie jest dla niego wystarczająco czysta.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć. Może to po prostu taki jego nawyk. Jeśli załatwia się normalnie i bez bólu, to myślę, że nie masz się czym martwić.

Mój kot też miauczał, kiedy szedł do kuwety, zupełnie jakby chciał ogłosić: „zajęte!”. Teraz, kiedy jest już dorosły, robi to znacznie rzadziej.

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post