Mój kot bez przerwy przesuwa swoją miskę z wodą
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć,
Moje zwierzaki robiły to samo bez przerwy. Poradziłem sobie z tym, przyklejając do podłogi dużą miskę na taśmę dwustronną. Do środka wkładam mniejszą miseczkę ze stali nierdzewnej, którą po prostu wyjmuję, żeby wymienić wodę. I po problemie!
Dzień dobry,
Ten problem jest dość powszechny u kotów i może się utrzymywać przez pewien czas. Tymczasem jedną z pierwszych rzeczy, jakie warto zrobić, to sprawienie kotu cięższej miski na wodę, której nie będzie w stanie tak łatwo przesunąć: naczynie o większej średnicy może być bardzo skuteczne, bo kiciuś będzie miał większą trudność z jego poruszeniem.
Poza tym, żeby Twój kociak nie wpadał na pomysł zabawy wodą, warto postawić w pobliżu zabawki, które lubi jeszcze bardziej, aby odwrócić jego uwagę: drapak, piórka, piłeczki czy interaktywny dozownik na karmę... Dzięki temu skupi się na czymś innym i stopniowo oduczy się tego nawyku.
Pozdrawiam serdecznie,
Léa - Marie
4 komentarzy na temat 4
- Walka o ratowanie 28-dniowego słabiutkiego kociaka (intensywne karmienie)
- Mój kot sika do kosza z brudnym praniem