Mój kot dosiada drugiego samca

Fafadou
Fafadou Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć Wamiiiiiiizaki!

Zdziwił was mój tytuł? Mnie też... już wam wszystko wyjaśniam. Od paru dni zauważam u mojego kota dziwne zachowanie, którego wcześniej nigdy nie widziałam! Odkąd pojawił się u nas maluch Skip, mój starszy kot Swiffer wskakuje na małego i widzę, że jego siusiak jest we wzwodzie! Zdejmuję go i myślę sobie, że w sumie może Swiffer po prostu zakochał się w Skipie, co mi wcale nie przeszkadza! Ale tak naprawdę widzę, że robi to jednak dość często, a dziś wieczorem wykonywał te ruchy nawet nie będąc bezpośrednio na Skipie i siusiak znowu był na wierzchu. No i teraz się martwię... czy to sposób na pokazanie, kto tu rządzi w domu? Czy może ma po prostu takie potrzeby, co jestem w stanie zrozumieć, bo przecież każde zwierzę czy człowiek na tym świecie je ma 😊

No ale sporo o tym rozmyślam...

Czekam na wasze odpowiedzi! Dzięki, Wamiiiiiiizaki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • P
    Paquerette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Yuna,

Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź! Pozwolę im samym dogadać się między sobą, ale będę pilnować, żeby nie poszło to za daleko! Myślałam o tym, żeby zastosować w domu olejki uspokajające dla kotów – jak myślisz, czy to dobry pomysł?

Przetłumaczony francuski
    Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Och paquerette, już myślałem, że fadadou wrócił z nowymi wieściami o swojej wojnie bakteriologicznej z tymi paskudnymi pchłami... 😁

No cóż, trudno, nic się nie stało!

A jeśli chodzi o Twoje koty, to myślę, że najlepiej będzie pozwolić maluchowi samemu się bronić i wypracować sobie własną pozycję!

Seksualność to nieodłączna część życia zwierząt, chociaż trzeba pilnować, żeby kociak (jako potencjalna ofiara) nie przechodził przez to jak przez jakąś katorgę.

Zazwyczaj koty nie dają sobie w kaszę dmuchać i mają swoje sposoby na obronę.

Z drugiej strony, zawsze mnie dziwi takie zachowanie, bo przecież kastracja czy sterylizacja powinna logicznie rzecz biorąc wygasić popęd seksualny. Ale mniejsza z tym – myślę, że dopóki nie dochodzi do ostrej bójki albo ran na karku (bo dominujący samiec ma tendencję do gryzienia i ranienia swojej „ofiary” w kark, żeby ją sobie podporządkować), lepiej zostawić ich w spokoju i poczekać, aż kociak sam wywalczy swoje.

Przetłumaczony francuski
    P
    Paquerette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór @fafadou,

Mam dokładnie ten sam problem (nowy kot, oba są wykastrowane, a rezydent próbuje „dosiadać” tego drugiego, widać też erekcję).

Czy udało Ci się jakoś rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję za pomoc!

Przetłumaczony francuski
    Fafadou
    Fafadou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Moje dwa koty są wykastrowane... starszy od 4 lat, a ten młodszy od 5 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, Jeśli Twój dorosły kocur nie jest wykastrowany, to nic dziwnego. Jedynym rozwiązaniem jest kastracja jego oraz malucha, gdy tylko będzie w odpowiednim wieku. Wspólne życie kotów, a zwłaszcza samców, układa się o niebo lepiej, jeśli są one wykastrowane. Jeśli Twój dorosły kocur jest już po zabiegu, to takie „krycie” może być objawem dominacji. Jednak w takim przypadku erekcja jest trudna do wyjaśnienia, chyba że kocur został wykastrowany całkiem niedawno i w jego organizmie nadal utrzymuje się poziom męskich hormonów.
    Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post