Mój kot je grzyby

C
Caly77 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Moja kotka, Chipie, ma 4 lata. Kiedy tylko kupuję pieczarki i zostawiam je poza lodówką lub szafką, a nie ma mnie akurat w kuchni, ona rozrywa folię na tacce i zaczyna je jeść. Czy to jest dla niej bezpieczne? Powinnam coś z tym zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • G
    Greylox Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Czy muszę coś zrobić?

Nie zostawiaj grzybów w zasięgu łapek i pyszczka swojego kota, na przykład :)

Przetłumaczony francuski
    Balge
    Balge Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, co to za grzyby? Nie wydaje mi się, żeby to było dla niej zbyt dobre, najlepiej schowaj je poza jej zasięgiem. Mogą wywoływać alergie lub być dla zwierzaków toksyczne (zresztą dla nas tak samo).
    To są pieczarki, takie które można kupić w Leclercu czy Intermarché...

W każdym razie nie są toksyczne, ale to nie jest pokarm stworzony dla jej małej wątróbki. Lepiej będzie przypilnować tę małą rozrabiarkę, żeby następnym razem nie mogła się do nich dobrać! 😌

Przetłumaczony francuski
    C
    Caly77 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, co to za grzyby? Nie wydaje mi się, żeby to było dla niej zdrowe, najlepiej schowaj je poza jej zasięgiem. Mogą wywoływać alergie albo być dla zwierzaków toksyczne (zresztą tak samo jak dla nas). To są zwykłe pieczarki, które można kupić w Leclercu czy Intermarché...
    Przetłumaczony francuski
    Balge
    Balge Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Co to za grzyby? Nie sądzę, żeby to było dla niej zbyt dobre, najlepiej schowaj je poza jej zasięgiem. Mogą wywoływać alergie albo być dla nich toksyczne (zresztą tak samo jak dla nas).

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post