Mój kot ma cały czas oklapnięty ogon
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Nasza kotka też zawsze ma opuszczony ogon! To przez ciężar jej półdługiej sierści... ona też często ma ogon w trybie GPS, tak jak wasz... 😁
A tak już całkiem na poważnie, to trochę mi głupio, jeśli to przeze mnie zdecydowałeś się odejść, nie miałem takiego zamiaru... Przepraszam 🙄
Nisko opuszczony ogon może mieć wiele różnych znaczeń, więc bez zdjęcia albo rysunku trudno dokładnie stwierdzić, co on oznacza u Twojego kota.
Mnie od razu przychodzi na myśl kot idący z ogonem podkulonym między łapami – to ewidentny sygnał uległości, ale zazwyczaj robią tak kocury między sobą, raczej nie w relacji z człowiekiem...
Jest też niski ogon, taki jak na drugim obrazku w trzecim rzędzie, ale temu towarzyszy konkretny ruch kota i sposób poruszania się – nie da się zinterpretować znaczenia bez zobaczenia tego w ruchu.
Na tej grafice zaznaczono to jako „potencjalnie agresywny”, ale tak naprawdę dzieje się tak tylko wtedy, gdy kot idzie z ogonem w tej pozycji i jednocześnie trzyma się nisko ziemi, trochę się skradając – wtedy faktycznie zgadzam się z tą „potencjalną agresją”. Jeśli jednak nie widzi się ruchu i postawy CAŁEGO kota, a nie tylko samego ogona, nie da się tego pewnie zinterpretować.
Kurczę, czemu uciekłaś? Przecież nic się nie stało, było śmiesznie!
Poza tym znowu nieźle się uśmiałam, bo to całe znaczenie ruchów ogona jest naprawdę zabawne...
Oto dodatkowe informacje:

@Cuicuicui😂
Pisze się przez dwa „s”! 😂
A co do ogona

6 komentarzy na temat 6