Mój kot ma łysy placek na prawej tylnej łapie. Co to może być?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Proszę???
To po prostu problem wynikający z otarcia. W razie potrzeby udaj się do swojego weterynarza na badanie.
Dr Herlin.A, weterynarz medycyny ratunkowej
Cześć, mój kot też tak ma. Tak naprawdę, gdy dokuczają mu zatoki okołoodbytowe (które mogą się zapychać i trudno się opróżniają), to dosłownie na nich siada, a czasem nawet saneczkuje w tej pozycji, żeby je opróżnić. Można je wycisnąć samemu, ale strasznie śmierdzi i trzeba uważać, bo może wdać się infekcja.
Na dłuższą metę zostawia to łyse ślady z tyłu tylnych łapek.
Mój od małego zawsze siada tak trochę odchylony do tyłu. To nic groźnego, dopóki nie widać wyraźnego stanu zapalnego. Chodzenie do weterynarza tylko na opróżnianie gruczołów jest raczej bez sensu – to kosztowne (często około 50–100 zł za wizytę), a trzeba by tam bywać dość często.
Mam nadzieję, że to w czymś pomoże.
Jean
Dzień dobry.
W czerwcu zeszłego roku adoptowałam małego syjama, miał wtedy 2 miesiące. Zaraz skończy rok i zauważyłam u niego to samo na tylnych łapkach i tak delikatnie na górze uszu. Czy możecie mi powiedzieć, co wykazały wasze badania i czego się dowiedzieliście?
Z góry dziękuję za pomoc
Béatrice
Proszę o pomoc???
Dzień dobry, co odpowiedzieli wam wasi weterynarze? Mój ma to samo?
Dzień dobry,
Czy możecie podać mi wynik diagnozy? Mój kot ma taką samą dziurkę.
Dziękuję!
- Walka o ratowanie 28-dniowego słabiutkiego kociaka (intensywne karmienie)
- Jak uspokoić kociaka, który bez przerwy miauczy?