Mój kot ma łysy placek na prawej tylnej łapie. Co to może być?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mój roczny kot ma od kilku miesięcy łyse miejsce na prawej tylnej łapie. Na początku, czytając różne fora, myślałem, że to po prostu ugryzienie owada, ale skoro sierść nie odrasta, zacząłem się nad tym zastanawiać. Ta zmiana chyba mu nie przeszkadza, nie wygląda też na to, żeby go bolało, a sama skóra wydaje się być w dobrym stanie.

Wiecie może, co to może być? Dołączam zdjęcia do mojego posta.

Z góry dziękuję za pomoc,

Mój kot ma łysy placek na prawej tylnej łapie. Co to może być?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

To pewnie grzybica, nie?

Dzień dobry,

dziękuję za odpowiedź, ale czy grzybica nie powinna z czasem jakoś ewoluować? Ta ranka ani się nie powiększyła, ani nie zmniejszyła, odkąd ją zauważyłem.

Poza tym mój kot jest kotem niewychodzącym, więc byłoby to dość zaskakujące, gdyby złapał jakiegoś grzyba.

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam,

Henri

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To pewnie grzybica, nie?

Dzień dobry,

dziękuję za odpowiedź, ale czy grzybica nie powinna z czasem jakoś ewoluować? Ta ranka ani się nie powiększyła, ani nie zmniejszyła, odkąd ją zauważyłem.

Poza tym mój kot jest kotem niewychodzącym, więc byłoby to dość zaskakujące, gdyby złapał jakiegoś grzyba.

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam,

Henri

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To chyba jakiś grzyb, nie?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Przede wszystkim dziękuję za tę odpowiedź.

Czy można to uznać za odpowiednik czegoś w rodzaju ludzkiego pieprzyka? Czy to raczej kwestia jakiejś bakterii lub wirusa?

Pozdrawiam serdecznie,

Henri

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś
    Dzień dobry, Jeśli faktycznie nie widzi Pan/Pani żadnych ran ani śladów po ukąszeniach, ten problem z wypadaniem sierści może mieć podłoże dermatologiczne. Warto byłoby skonsultować się z lekarzem weterynarii specjalistą, który będzie mógł pobrać próbkę do badania i poinformować o możliwej przyczynie tej anomalii. Mam nadzieję, że ta odpowiedź okaże się pomocna. Pozdrawiam serdecznie, Ophélie
    Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post