Mój kot ma silną biegunkę po kastracji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć! Wykastrowałem mojego 6-miesięcznego kocurka 17 września (dwa dni temu) i ma teraz silną, wodnistą biegunkę. Załatwia się tylko raz czy dwa razy dziennie, tak jak zwykle, ale mimo wszystko się martwię. Czy to mogą być skutki uboczne po narkozie? Jeśli tak, to czy to szybko minie? I czy mogę mu podać Felidiarix (substancje czynne: neomycyna, sulfadiazyna), Prifinial (substancja czynna: bromek prifiniowy) albo Smectę?

Często zdarzają mu się lekkie biegunki, ale nigdy aż takie.

Sorki za te wszystkie szczegóły haha i dzięki za odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Dbaj o niego

Przetłumaczony francuski
    Mandy1
    Mandy1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Co tam słychać u kiciusia?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć!

Kiedy mój kot ma luźne stolce, ale nie załatwia się częściej niż zwykle i nie ma żadnych innych objawów, posypuję mu karmę połową łyżeczki białej glinki w proszku dziennie. Po kilku dniach problem zazwyczaj jest już z głowy.

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Biegunka może być skutkiem ubocznym operacji.

Jeśli jednak nie ustąpi, a Twój kot przestanie normalnie jeść i pić, udaj się natychmiast do weterynarza na dodatkowe badania.

Miłego dnia.

Caroline – studentka weterynarii z ProVéto Junior Conseil http://proveto.net/

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Narkoza może być przyczyną tej biegunki, to się często zdarza. Ja osobiście w takim przypadku podaję Smectę (jest wersja dla kotów, bardzo im smakuje) i to zazwyczaj bardzo szybko rozwiązuje problem. Nie ma żadnych skutków ubocznych. Jeśli biegunka będzie trwała kilka dni, zadzwoń do weterynarza, ale jeśli to po prostu reakcja na operację, to nie powinno to długo potrwać.
    Przetłumaczony francuski
    G
    Greylox Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Zadzwoń do swojego weterynarza, bo tylko on może Ci powiedzieć, czy konieczne jest badanie i/lub podanie leków (i jakich).

Nie podawaj żadnych leków na własną rękę, zwłaszcza tuż po narkozie.

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post