Mój kot trzęsie tylnymi łapkami

N
Nono2212 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Piszę do Was, bo mój kiciuś, który niedługo skończy rok (ma dokładnie 11 miesięcy), trzęsie tylnymi łapkami.

Zdarzyło się to po raz pierwszy jakiś czas temu – potrząsnął obiema łapkami jedna po drugiej, a potem przez kilka dni był spokój.

I oto dzisiaj wieczorem, kiedy siedział na kanapie, znowu zaczął trząść jedną łapką: wyciąga ją do tyłu i szybko nią potrząsa.

Chciałabym wiedzieć, skąd to się bierze.

Macie jakieś pomysły?

Jutro dzwonię do mojego weterynarza, żeby dowiedzieć się czegoś więcej, bo chciałabym wiedzieć, czy to coś poważnego.

Naczytałam się na forach różnych niezbyt pocieszających rzeczy, więc chciałabym, żeby ktoś mnie nakierował.

Dzięki za poświęcony czas i za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • T
    Trifouillette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ja Ci mówię „dziękuję” Lyzzza 👏

Przetłumaczony francuski
    L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam wrażenie, że zbyt wiele osób rejestruje się tutaj tylko po to, żeby opisać objawy i wspomnieć, że idą do weterynarza następnego dnia, a potem... cisza!

Ani „dziękuję”, ani żadnej wiadomości, co ostatecznie stwierdził weterynarz... 😠

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś

Odklej mu tę taśmę, którą mu przykleiłeś z tyłu na udzie!!!

Haha

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Odklej mu tę taśmę, którą mu przykleiłeś z tyłu uda!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Wiem, że mamy ocieplenie klimatu, ale swędziwce w maju na podwórku bez trawy? Szczerze w to wątpię. Za to od sierpnia, albo powiedzmy od lipca, jeśli jest bardzo gorąco, mogą się trzymać aż do pierwszych chłodów. Ale co tam, spróbuję i już! 😝
    Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś

A tak przy okazji, czy ten 11-miesięczny kocur jest wykastrowany?

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś
    Cześć! Wiem dobrze, że mamy ocieplenie klimatu, ale swędzik jesienny w maju na podwórku bez trawy? Szczerze w to wątpię. Z kolei od sierpnia, a powiedzmy od lipca, jeśli jest bardzo gorąco, mogą nam towarzyszyć aż do nadejścia chłodów.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Miałem kiedyś kota, który robił tak cały czas. Żadnych problemów zdrowotnych, po prostu taki miał styl. Odchodził potem, kręcąc tyłeczkiem – niezły z niego był delikatniś, naprawdę zabawnie to wyglądało. Często robił tak po wyjściu z kuwety, pewnie żeby otrzepać żwirek z łapek, ale nie ma w tym nic niepokojącego.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Sprawdź też, czy nie ma czegoś pomarańczowego między palcami u łap. Musisz mieć naprawdę dobry wzrok, bo to jest maleńkie, ale jeśli tam są, to zobaczysz takie charakterystyczne pomarańczowe plamki. Myślę, że to mogą być swędziki jesienne – one uwielbiają się gnieździć właśnie między palcami i w uszach. Zerknij tam koniecznie 😉
    Przetłumaczony francuski
    N
    Nono2212 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór i wielkie dzięki za odpowiedź!

Znowu sprawdziłam te jego małe łapki i opuszki, ale nic nie widzę – są różowiutkie i wyglądają tak, jak zwykle.

Poza tym normalnie się porusza, dużo bawi, bryka, je i pije bez żadnych problemów.

Zastanawiamy się, czy to może nie pchły? 🤷

Wcześniej wychodził na podwórko przy naszym bloku, gdzie prawie nie ma zieleni... więc co do trawy mam pewne wątpliwości. Ale jutro dopytam weterynarza, żeby mieć pewność i przestać się martwić.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź, to nas trochę uspokoiło.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 11

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post