Mój kot trzęsie tylnymi łapkami

N
Nono2212 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Piszę do Was, bo mój kiciuś, który niedługo skończy rok (ma dokładnie 11 miesięcy), trzęsie tylnymi łapkami.

Zdarzyło się to po raz pierwszy jakiś czas temu – potrząsnął obiema łapkami jedna po drugiej, a potem przez kilka dni był spokój.

I oto dzisiaj wieczorem, kiedy siedział na kanapie, znowu zaczął trząść jedną łapką: wyciąga ją do tyłu i szybko nią potrząsa.

Chciałabym wiedzieć, skąd to się bierze.

Macie jakieś pomysły?

Jutro dzwonię do mojego weterynarza, żeby dowiedzieć się czegoś więcej, bo chciałabym wiedzieć, czy to coś poważnego.

Naczytałam się na forach różnych niezbyt pocieszających rzeczy, więc chciałabym, żeby ktoś mnie nakierował.

Dzięki za poświęcony czas i za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dobry wieczór, jako że zaczyna się ciepły sezon, jeśli Twój kot wychodzi na zewnątrz, może to być kwestia kłoska. Kłosy to wyschnięte fragmenty traw, które czepiają się sierści i mogą wbijać się w skórę, zwłaszcza między opuszkami łap.

Potrząsanie łapkami wskazuje na to, że coś kotu przeszkadza. Obejrzyj więc dokładnie łapy swojego zwierzaka. Może to być również jakaś infekcja lub choroba skóry. Z kolei problemy neurologiczne są w tym przypadku znacznie mniej prawdopodobne.

Radzę skonsultować się z weterynarzem, aby potwierdzić diagnozę, przeprowadzić badanie i ewentualne dodatkowe testy.

Cécile – studentka weterynarii, działająca w ProVéto Junior Conseil http://proveto.net/

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post