Mój kotek ssie moją sunię

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Adoptowałam kotka, który ma około 3 miesiące. Odkąd pojawił się u nas w domu, ssie moją sunię. Na początku mu na to pozwalała, ale teraz na niego warczy i odchodzi, gdy samo warczenie nie wystarcza. Myślę, że teraz sprawia jej to już ból, ale Titou (kotek) ciągle wraca do ssania.

Czy powinnam go zabierać, kiedy to robi, czy lepiej pozwolić im na to?

Kiedy Titou jest zbyt nachalny, ona w końcu odpuszcza i mu pozwala. Boję się, że moja sunia (Bella) nabawi się przez to jakiegoś problemu albo że ich relacje się popsują.

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

17 odpowiedzi
Sortuj według:
  • N
    Nathalieoceane300 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój kot ssał moją sunię przez sześć miesięcy (6 miesięcy!!!)... Był bardzo młodziutki, ona miała ciążę urojoną, oboje po prostu tego chcieli! Weterynarz mi mówił: „nie wolno na to pozwalać!”. Próbowałam ich rozdzielać po tym, jak wypróbowałam maść z miętą pieprzową i krem na zatrzymanie laktacji, które wet kazał mi smarować na sutki. Kot miauczał wniebogłosy za drzwiami, a sunia płakała po drugiej stronie... W końcu odpuściłam i pozwoliłam Naturze działać. Przez te sześć lat, kiedy moja psinka żyła, mieli niesamowicie silną więź... Kiedy odeszła, bardzo ciężko mu było się po tym pozbierać, była przecież jego przybraną mamą... Więc daj spokój, pozwól mu na to, twój kociak po prostu znalazł wspaniałe źródło miłości i ciepła!

Jesteście pewni, że mój pies nie będzie miał przez to żadnych problemów???

Przetłumaczony francuski
    N
    Nathalieoceane300 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Przygarnęłam małego kotka i od tygodnia mały ssie mojego psa. Co mogę zrobić, żeby przestał to robić? To miejsce u psa robi się już całe czerwone. Dzięki za pomoc!
    Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie ma wyjścia, musisz ukrócić to zachowanie, bo inaczej sunia na tym ucierpi

(nie jest łatwo to opanować, bo kot będzie ciągle wracał, a suczka nie rozumie, co robi źle; musicie trzymać je oddzielnie, dopóki ten nawyk całkiem nie zniknie)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, mój 3-miesięczny kotek ssie moją 10-miesięczną suczkę.

Luna pozwala mu na to, ale jej sutki robią się czerwone, więc się martwię. Co powinnam zrobić? Dzięki za pomoc.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Jak ci się udało sprawić, żeby kot przestał ssać twoją sunię?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Jak ci się udało sprawić, żeby kot przestał ssać twoją sunię?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój kot przez sześć miesięcy ssał moją sunię (6 miesięcy!!!)... Był wtedy bardzo malutki, ona miała akurat ciążę urojoną i obojgu to pasowało!

Weterynarz powiedział mi: „nie można na to pozwalać!”

Próbowałam ich rozdzielić, wcześniej smarując jej sutki maścią miętową i kremem na zahamowanie laktacji, które dostałam od weterynarza.

Kot rozpaczliwie miauczał pod drzwiami, a sunia płakała po drugiej stronie...

W końcu odpuściłam i pozwoliłam działać Matce Naturze. Przez te sześć lat życia mojej suni mieli ze sobą niesamowicie silną więź... Kiedy odeszła, kotu bardzo trudno było się z tym pogodzić, w końcu była jego przybraną mamą... Odpuść więc, twój kociak po prostu znalazł cudowne źródło miłości i ciepła!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Super!
    Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za wieści.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć wszystkim,

Daję znać, co u nas: Titou nie pije już mleka od mojej suczki. Byłam z nią u weterynarza z tymi sutkami i dostaliśmy maść do smarowania. Jest już o niebo lepiej, nie są już opuchnięte, chociaż nadal mają lekko brązowy kolor.

Dzięki wszystkim za rady! :)

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 17

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post