Mój kotek ssie moją sunię

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Adoptowałam kotka, który ma około 3 miesiące. Odkąd pojawił się u nas w domu, ssie moją sunię. Na początku mu na to pozwalała, ale teraz na niego warczy i odchodzi, gdy samo warczenie nie wystarcza. Myślę, że teraz sprawia jej to już ból, ale Titou (kotek) ciągle wraca do ssania.

Czy powinnam go zabierać, kiedy to robi, czy lepiej pozwolić im na to?

Kiedy Titou jest zbyt nachalny, ona w końcu odpuszcza i mu pozwala. Boję się, że moja sunia (Bella) nabawi się przez to jakiegoś problemu albo że ich relacje się popsują.

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

17 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Jasne, dzięki wielkie za odpowiedzi. Będę go pilnować i przerywać to zachowanie, kiedy tylko się da, i umówię moją sunię do weterynarza. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Mam nadzieję, że mały szybko zrozumie, że nie wolno jej ssać. Bella to kochana psina, ale zanim ją adoptowałam, była bita i teraz na wszystko pozwala... Czy wysterylizowana suczka może mieć ciążę urojoną?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

????

Moi sąsiedzi mieli podobną sytuację z małym kotkiem – co prawda nie znaleźli go w bagażniku, ale wzięli go, zanim został całkiem odstawiony od matki, i ich suczka Jack Russell normalnie zaczęła mieć mleko! Od razu polecieli do weterynarza, myśląc, że to ciąża urojona, a tu niespodzianka – trwało to półtora miesiąca!

Ale jeśli kotek ma już trzy miesiące, a sutek suczki zrobił się brązowy, to nie ma się co zastanawiać – MARSZ DO WETERYNARZA z psinką, i to już!! Na pewno jest bardzo kochana, ale pewnie cierpi, więc lećcie do lecznicy, zanim wda się jakiś nowotwór listwy mlecznej!!

Laurence i jej arka Noego

Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zapytaj swojego weterynarza... o specjalną maść do smarowania jej sutków.

Przede wszystkim nie pozwalaj mu już więcej tego robić... daj mu do powąchania kawałek mięsa, szynki czy coś innego...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To stary samochód, bagażnik nie zamyka się automatycznie razem z drzwiami i zapomnieliśmy go zamknąć. Nie był otwarty na oścież ;) Jej sutki zrobiły się brązowe, jakby tworzył się na nich jakiś strupek. Czy powinnam czymś je smarować, żeby jej nie bolało? Jeśli chodzi o kota, ma on cały czas dostęp do miski z karmą. Boję się go jednak odciągać, bo trzyma się jej kurczowo nawet wtedy, gdy ona wstaje! Czy jest jakiś sposób, żeby go odczepić tak, żeby nie sprawić bólu mojej suni?
    Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

„Ktoś go podrzucił do bagażnika mojego auta”... to Ty zostawiasz otwarty bagażnik?!

Jeśli on próbuje ssać, to znaczy, że został za wcześnie odstawiony od matki...

Twoja sunia na niego warczy, bo to pewnie sprawia jej ból w okolicach sutków.

Nie pozwalaj mu na to – to taka rada ode mnie, bo suczka może w końcu stracić cierpliwość albo nabawić się jakichś urazów czy ran sutków.

A czy on dostaje wystarczająco dużo jedzenia?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wiem. Ktoś go podrzucił do bagażnika mojego auta, pani weterynarz oceniła, że ma około 3 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czy Twój kociak został już prawidłowo odstawiony od matki?

Przetłumaczony francuski
  • 17 komentarzy na temat 17

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post