Moja kotka zdejmuje sobie opatrunek

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Słuchajcie, moja kotka była dzisiaj rano sterylizowana i odkąd wróciliśmy z nią do domu, cały czas się liże i próbuje zerwać opatrunek. Nie mamy kołnierza, a nie ma mowy o założeniu jej jakiegoś większego bandaża, bo mała ciągle się wierci i chowa po kątach. O tej porze kliniki weterynaryjne są już pozamykane, więc zupełnie nie wiem, co robić... proszę, pomóżcie mi!!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

18 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Tak! :)
    Przetłumaczony francuski
    Luna76
    Luna76 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Super, jeśli się utrzyma!

Teraz pozostaje już tylko czekać ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    XD Miłego wieczoru również wam!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to był świetny pomysł! Powinieneś opatentować ten wynalazek ;) Miłego wieczoru i jeszcze raz dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Haha, no pewnie, ja też uważam, że jest świetna! Wpadłam na ten pomysł, kiedy moja Kiara próbowała zdjąć opatrunek. Byliśmy u weterynarza i dostała kołnierz, ale serce mi pękało, bo miała w nim trudności z jedzeniem i piciem, a nawet z wchodzeniem na swój drapak. Pomyślałam więc, że założę jej skarpetkę i to rozwiązanie sprawdziło się aż do czasu zdjęcia szwów :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dobra, dzięki za uspokojenie mnie, po założeniu skarpetki trochę się powierciła, ale wytrzymało i nadal się trzyma!! Patent ze skarpetką jest naprawdę genialny ;)
    Przetłumaczony francuski
    Luna76
    Luna76 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć.

Polecam ci też tę „skarpetkę” od Angeline, jest super ^^

Z kolei nie stresuj się za bardzo, jeśli zdejmie opatrunek – koty rzadko ruszają szwy.

Moja kicia też była niedawno sterylizowana, weterynarz nie założył jej żadnego opatrunku ani kołnierza. Lizała sobie bliznę, ale nic poza tym.

Wszystko się bardzo ładnie wygoiło, po dwóch tygodniach nie było już śladu po ranie.

Piszę to po to, żebyś się tak nie martwiła, nawet jeśli zostanie bez żadnego zabezpieczenia.

Miłego wieczoru.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No dobra, mam nadzieję, że skarpetka będzie się trzymać :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Pewnie, że tak, ale wzięliśmy dużą (ale też bez przesady, nie?) :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No, teraz powinno trzymać :) Tylko uważaj, żeby ta skarpetka nie była zbyt ciasna, co nie!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 18

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post