Moja mała kotka ssie mojego 3-letniego kocura
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
U mnie było dokładnie tak samo! Mój mały kocurek też ssał mojego dorosłego kocura, kiedy go adoptowałam. Był już wtedy odstawiony od matki i jadł normalnie karmę w formie pasztetu.
Po prostu myślał, że to kotka, szukał, ale nic nie znajdował. Trzeba przyznać, że miał wtedy dopiero 3 miesiące i całe swoje życie spędził wcześniej na ssaniu mamy.
Nic poważnego, teraz jest już dorosły i od dawna nie próbuje już tego robić.
Ale widok był naprawdę zabawny, jak tak szukał czegoś u drugiego samca.
Z drugiej strony, dla jego bezpieczeństwa, nie zostawiaj go z dorosłym kocurem bez nadzoru, bo to zupełnie inne gabaryty i siła. Ja tak robiłam na początku, bo starszak mógłby się z nim bawić zbyt gwałtownie.
Dobry wieczór
Szkoda tego mleka dla kociąt i butelki 😀😀😀 zawsze możecie oddać je jakiejś fundacji, ale tak jak już wszystkie pisałyśmy, to nie ma żadnego związku z jedzeniem... Chodzi o szukanie przyjemności i poczucia bezpieczeństwa. Tak jak wspomniała Del, może to trwać latami, zwłaszcza gdy robią to na człowieku... mój urwis ma 4 lata i nadal mu się to zdarza... choć już rzadziej.
Jeśli chodzi o te drobne spięcia między waszymi dwoma kotami, pozwólcie im samym się dogadać... twój kot będzie ustalał własne zasady, np. pacnie ją łapą, żeby dać znać, że nie chce się już bawić, tylko iść spać... w ten sposób dopełnia jego wychowanie, narzuca swoje reguły, a mała w końcu to zrozumie i się dostosuje. Możecie ich pilnować, ale patrząc na ich relację, myślę, że nie ma się o co martwić...
Cześć,
Mała pewnie została za wcześnie odstawiona od matki. Ciumkanie „starszego brata” ją uspokaja. Nie martw się, jak on będzie miał już naprawdę dość, to sam da jej to do zrozumienia. Nie interweniuj, nawet jeśli będzie wobec niej nieco brutalny – ona musi po prostu zrozumieć, że STOP to STOP!
Mike był szybszy 😅
Cześć!
W jakim wieku była Souris, kiedy ją wzięliście?
To zachowanie często spotykane u kociąt, które zostały zbyt wcześnie odłączone od matki. Potrzeba ssania jest wciąż silna, ale służy to bardziej relaksowi i przyjemności niż zaspokojeniu głodu. Zresztą, gdyby nie wasz drugi kot, mała pewnie wybrałaby wasze włosy, ubrania albo jakiś kocyk...
W przypadku ludzi czy tkanin takie zachowanie może trwać latami, ale przy waszym kocie (to wielkie szczęście dla małej, że go ma!) powinno to minąć w ciągu kilku tygodni. Maluch po prostu kończy w ten sposób proces odstawiania – matka też by go pewnie odgoniła po paru minutach.
Do usłyszenia!
Dobry wieczór
Tak przy okazji, ja też mam w domu małego rozrabiakę – rudego kocura 😀😀
Swoją drogą, miałam też kiedyś kotka, który ssał jedną z moich suczek, więc nie ma w tym nic strasznego, zwłaszcza że Twój kocur doskonale wie, jak powiedzieć „stop”, kiedy ma już dość.
Nie wiem, w jakim wieku jest Twoja mała myszka, ale jeśli została adoptowana bardzo wcześnie (przed ukończeniem 3. miesiąca życia)... to na pewno ma związek z brakiem matczynej czułości. Niektóre koty ssą ubrania (mój robi tak z polarem), często przy tym mruczą i ugniatają łapkami... to pewnie przypomina im okres karmienia przez mamę...
To powinno przejść, kiedy mała podrośnie. Możesz też spróbować ją czymś zająć, gdy widzisz, że to robi, ale Bandit chyba całkiem nieźle sobie z nią radzi...
9 komentarzy na temat 9