Odrobaczanie a antybiotyki

P
Princessexpanpan Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć

Dzisiaj rano mój kot dostał lek przeciwzapalny (jedna dawka przez 3 dni).

Dziś wieczorem ma przyjąć środek na odrobaczanie.

Jednak weterynarz podał mi przed chwilą profilaktycznie antybiotyki – pół tabletki dziennie przez 7 dni.

Kot właśnie zjadł antybiotyk razem z karmą. Czy może teraz dostać też preparat na odrobaczanie? Czy musi być zachowany jakiś odstęp czasu?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • P
    Princessexpanpan Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No więc robię tak, jak było ustalone podczas tej pierwszej porannej wizyty – do poniedziałku podaję raz dziennie lek przeciwzapalny. Byłem też przed chwilą ponownie na dyżurze u tego weterynarza, który konsultował się z tym pierwszym... dostałem antybiotyk, mamy dawać po pół tabletki przez 7 dni. Moja weterynarz mówiła, że gdyby po lekach przeciwzapalnych nie było poprawy, to wtedy wdrożyłaby antybiotyk. Przynajmniej teraz bierze i jedno, i drugie, tak na wszelki wypadek, gdyby to jednak była jakaś infekcja.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Na Twoim miejscu poczekałbym, aż kuracja antybiotykiem i lekami przeciwzapalnymi się skończy, zanim podasz środek na odrobaczenie. Ostatnio tak właśnie doradził mi mój weterynarz, gdy mój kot miał zapalenie krtani (brał antybiotyki) – odrobaczanie mieliśmy zrobić dopiero po zakończeniu całego leczenia. Zawsze możesz jednak przedzwonić do swojego weterynarza, żeby się upewnić.
    Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post