Przezroczysta, lepka wydzielina z odbytu mojego kota

Mailyne97
Mailyne97 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, przedwczoraj po dłuższym czasie zorientowaliśmy się, że nasz kotek kiepsko się czuje i jest strasznie zmęczony. Myśleliśmy, że to po prostu dlatego, że bardzo dużo wychodzi na dwór...

Wczoraj zauważyliśmy, że coś z niego wycieka... na początku byliśmy pewni, że to mocz...

Ale podczas wizyty u weterynarza wyszło na jaw, że ta przezroczysta, ciągnąca się ciecz wydostaje się z jego odbytu...

Miał 39,5 stopnia gorączki i prawie w ogóle nie chciał jeść.

Weterynarz zatrzymał go na jedną noc i odebraliśmy go dzisiaj, chociaż wcale nie jest jeszcze w pełni sił...

Czy macie pomysł, co to może być za płyn i jaka może być tego przyczyna? Spotkaliście się już kiedyś z czymś takim?

Z góry wielkie dzięki za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

24 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • P
    Paulette25 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry. Moja kotka ma dokładnie takie same objawy. Dzisiaj jest w lecznicy pod kroplówką, to straszny stres. Jak się dzisiaj czują wasze koty?

Przetłumaczony francuski
    L
    Lylymarcotte Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Hej, czy Twój kot wyzdrowiał?! Mój ma dokładnie to samo, co miał Twój… (lepka wydzielina, nie je, cały czas śpi, nie rusza się). Nie wiem, co robić! Weterynarz nigdy czegoś takiego nie widział.

Przetłumaczony francuski
    A
    Adrianajfl Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, u mnie niestety z kotką jest tak samo jak u Ciebie. Była odrobaczana i odrobaczam ją co miesiąc. Na początku to były robaki, ale chociaż już się ich pozbyliśmy, ona wciąż nie czuje się lepiej... Przestała jeść i pić, muszę podawać jej wszystko pipetą. Spędziła noc u weterynarza – ten wet ją uratował, bo na początku to faktycznie były robaki, a teraz sytuacja się powtarza. Miała zrobiony komplet badań i niestety nie mogą znaleźć przyczyny... Wróciła do domu wczoraj, a dzisiaj znowu nastąpiło straszne pogorszenie. Zabraliśmy ją z powrotem, dostała silne leki, ale wszystko samo wypływa jej z odbytu, a jeść i pić dalej muszę jej dawać pipetą. Bardzo się o nią boję, bo straciła mnóstwo na wadze 😔 odkąd złapała te cholerne robaki, ledwo ma siłę walczyć 🥺
    Przetłumaczony francuski
    Lmatrioschka
    Lmatrioschka Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, czy możesz mi napisać, jak się ostatecznie poczuł Twój kot i co mu właściwie dolegało? Mój od dzisiejszego rana ma dokładnie takie same objawy. Od razu widziałam, że coś jest nie tak i zamierzam iść do weterynarza już jutro – dzisiaj jest niedziela, a mam niestety złe doświadczenia z wetami na dyżurach... Bardzo szybko zaczynam się niepokoić, a jego stan naprawdę mnie martwi...
    Przetłumaczony francuski
    Schtroumphy
    Schtroumphy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U mnie to samo – jeśli nie będzie poprawy, trzeba by skonsultować się z innym weterynarzem. Stan Pana/Pani kota jest jednak dość niepokojący. Proszę uważać na odwodnienie. Może skusiłby się na tuńczyka z puszki z dodatkiem wody? Jest co prawda za słony, ale teraz najważniejsze jest to, żeby jadł I pił. Tuńczyk czasem wystarcza, żeby pobudzić apetyt.
    W końcu udało mi się go namówić, żeby trochę zjadł i wypił... podałem mu letnią zupkę i nawet mu posmakowała. Pomyślałem, że to doda mu trochę energii i przynajmniej coś będzie miał w żołądku.

Dobrze Pan/Pani robi. :)

Ale zgadzam się z opiniami moich przedmówców – jeśli do poniedziałku nie będzie poprawy, trzeba będzie ponownie udać się do weterynarza.

Dużo sił i dziękuję za wieści. :)

Przetłumaczony francuski
    Mailyne97
    Zgłoś

Zgadzam się, jeśli nie będzie poprawy, trzeba by skonsultować się z innym weterynarzem. Stan Twojego kota jest jednak dość niepokojący. Uważaj na odwodnienie. Może skusiłby się na tuńczyka z puszki, do którego dodasz trochę wody? Jest co prawda za słony, ale teraz najważniejsze jest, żeby cokolwiek zjadł I wypił. Tuńczyk czasem potrafi pobudzić apetyt.

W końcu udało mi się sprawić, że trochę zjadł i wypił... podałem mu ciepłą zupkę i całkiem mu smakowała. Pomyślałem, że to doda mu trochę sił i przynajmniej nie będzie miał pustego brzuszka.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Zgadzam się, jeśli nie będzie poprawy, warto by było skonsultować się z innym weterynarzem. Stan Twojego kota jest mimo wszystko dość niepokojący. Uważaj na odwodnienie. Może skusiłby się na tuńczyka z puszki, do którego dolejesz trochę wody? Jest co prawda dość słony, ale teraz najważniejsze jest, żeby kot jadł I pił. Tuńczyk czasem wystarczy, żeby pobudzić apetyt.
    Przetłumaczony francuski
    M
    Myra Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Na Twoim miejscu, jeśli nie będzie poprawy, poszedłbym do innego weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    Mailyne97
    Zgłoś

Pani weterynarz właśnie napisała do mnie maila. Twierdzi, że rozumie nasze zdezorientowanie tym, że wciąż nie ma konkretnej diagnozy... ale poza tym żadnych konkretnych odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

To weterynarz go badał i widział ten płyn. Skąd my mielibyśmy wiedzieć o tym więcej niż on?

Może to robaki, ale i w tym przypadku weterynarz powinien o tym wiedzieć. Mam nadzieję, że zwierzak jest odrobaczony.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 24

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post