Przyklejona kupka..

Elou
Elou Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Od kilku tygodni moja mała Kira ma przyklejoną kupkę do odbytu...

Myślałam, że sama odpadnie, jak kotka będzie się myła albo że po prostu wypchnie ją kolejna kupa! Ale nic z tego.

Dzisiaj próbowaliśmy ją usunąć wacikiem z ciepłą wodą, a nawet próbowaliśmy delikatnie pociągnąć pęsetą, ale to NIEMOŻLIWE.

Mój kot ma krótką sierść i ta kupa nie jest przyklejona do futra, tylko bezpośrednio do samego odbytu.

Nie mam już pojęcia, co robić, żeby się tego pozbyć!

Dzięki za pomoc,

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Elou
    Zgłoś

Dzięki za Wasze odpowiedzi!

Na pewno wypróbuję każdy z Waszych sposobów, jeśli sytuacja się powtórzy...

Ostatecznie udało mi się to wszystko trochę rozmiękczyć, usuwając po trochu wacikiem z wodą, a po paru dniach samo odpadło!

Cieszę się, że moja kicia ma w końcu znowu czystą pupę 😁

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jesteś pewna, że nie połknęła jakiegoś sznurka, gumki albo czegoś w tym stylu? Jeśli tak, to pod żadnym pozorem tego nie ciągnij.

Czy ma jakieś objawy zaparcia albo mniejszy apetyt? Kupa nie wisiałaby tak sama z siebie przez KILKA tygodni... kot sam by ją usunął! Albo sama by odpadła wraz z rosnącą sierścią...

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wacik nasączony olejem pomoże to odkleić lepiej niż woda. Możesz porządnie namoczyć tę kupkę, zostawić na chwilę i spróbować odkleić ją później kolejnym wacikiem z olejem.

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wacik, ciepła woda i szare mydło – zostaw na kilka minut, a potem delikatnie przesuń.

Przetłumaczony francuski
    Elou
    Zgłoś

Dzięki za odpowiedź.

Tak, jestem pewna, że to kupa, bo kiedy próbowaliśmy ją usunąć, wacik zrobił się brązowy i było czuć ten zapach. Próbowałam już z wacikiem nasączonym wodą, ale niestety bezskutecznie...

W takim razie spróbuję jeszcze raz z wazeliną...

Przetłumaczony francuski
    M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Czy jest Pani pewna, że to na pewno kupka? W razie wątpliwości, jeśli nie jest Pani pewna, proszę za to nie ciągnąć... mogłaby Pani ją zranić i być może trzeba będzie pokazać ją weterynarzowi.

W międzyczasie może Pani spróbować namoczyć tę „kupkę” wacikiem mocno nasączonym wodą, zostawiając go na chwilę, a potem ewentualnie nałożyć na to olejek ze słodkich migdałów lub, w razie jego braku, wazelinę, żeby ją zmiękczyć.

To jej w każdym razie nie zrani...

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post