Przyklejona kupka..
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzięki za Wasze odpowiedzi!
Na pewno wypróbuję każdy z Waszych sposobów, jeśli sytuacja się powtórzy...
Ostatecznie udało mi się to wszystko trochę rozmiękczyć, usuwając po trochu wacikiem z wodą, a po paru dniach samo odpadło!
Cieszę się, że moja kicia ma w końcu znowu czystą pupę 😁
Jesteś pewna, że nie połknęła jakiegoś sznurka, gumki albo czegoś w tym stylu? Jeśli tak, to pod żadnym pozorem tego nie ciągnij.
Czy ma jakieś objawy zaparcia albo mniejszy apetyt? Kupa nie wisiałaby tak sama z siebie przez KILKA tygodni... kot sam by ją usunął! Albo sama by odpadła wraz z rosnącą sierścią...
Wacik nasączony olejem pomoże to odkleić lepiej niż woda. Możesz porządnie namoczyć tę kupkę, zostawić na chwilę i spróbować odkleić ją później kolejnym wacikiem z olejem.
Wacik, ciepła woda i szare mydło – zostaw na kilka minut, a potem delikatnie przesuń.
Dzięki za odpowiedź.
Tak, jestem pewna, że to kupa, bo kiedy próbowaliśmy ją usunąć, wacik zrobił się brązowy i było czuć ten zapach. Próbowałam już z wacikiem nasączonym wodą, ale niestety bezskutecznie...
W takim razie spróbuję jeszcze raz z wazeliną...
Dzień dobry
Czy jest Pani pewna, że to na pewno kupka? W razie wątpliwości, jeśli nie jest Pani pewna, proszę za to nie ciągnąć... mogłaby Pani ją zranić i być może trzeba będzie pokazać ją weterynarzowi.
W międzyczasie może Pani spróbować namoczyć tę „kupkę” wacikiem mocno nasączonym wodą, zostawiając go na chwilę, a potem ewentualnie nałożyć na to olejek ze słodkich migdałów lub, w razie jego braku, wazelinę, żeby ją zmiękczyć.
To jej w każdym razie nie zrani...
6 komentarzy na temat 6
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665