Przytrzaśnięta łapka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej,

Moja mała kotka (ma 2,5 miesiąca) przytrzasnęła sobie łapkę drzwiami. Tata otwierał drzwi, ona włożyła tam łapkę, a on jej nie zauważył. Zaczęła przeraźliwie piszczeć, nigdy wcześniej czegoś takiego nie słyszałam... To było straszne.

Od razu pobiegła schować się za szafkę pod telewizorem.

Wyszła po jakichś 2 minutach. Zjadła coś. Trochę utyka, ale nie jakoś bardzo, daje radę wchodzić po schodach mimo tego, że jest malutka i ma tę obolałą łapkę, wskoczyła też na moje łóżko. Przed chwilą przez minutę co jakiś czas popiskiwała, ale nie trwało to długo (ona nie potrafi miauczeć). Myślicie, że koniecznie trzeba iść z nią do weterynarza? Zdarzyło Wam się kiedyś coś takiego? Myślicie, że to coś poważnego?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Zwłaszcza jak Luna była mała i ciągle plątała nam się pod nogami, to niestety zdarzyło się to kilka razy. Koty wtedy strasznie wrzeszczą, co jest normalne – tak samo z bólu, jak i z zaskoczenia.

U nas, nawet jeśli potem chowała się gdzieś wystraszona, to nie kulała i od razu wracała do normy. Jeśli zauważysz dzisiaj rano, że kuleje albo piszczy przy próbie dotknięcia łapki, leć do weterynarza. W tym wieku jest o wiele delikatniejsza niż dorosły kot.

Daj znać, co u Was.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jeśli jutro nie będzie już kulała, nie będzie opuchlizny i nie będzie jej bolało, jak dotkniesz łapki, to samo przejdzie. Nie wygląda to na nic bardzo poważnego, skoro stawia łapę. W najgorszym wypadku, nawet jeśli jest złamana, to da się to wyleczyć. Więc jeśli jutro nie będzie lepiej, trzeba będzie iść do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że po jej pyszczku widać, że boli ją ta łapka..
    Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post