Pytania po kastracji
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Zaskakujące. Nigdy nie słyszałem o wykastrowanym kocie, który miałby erekcję!
Co do twojego drugiego pytania, myślę, że może wychodzić od razu, skoro będzie go mniej kusiło, żeby się oddalać. Naszego wypuściliśmy od razu i zauważyliśmy, że ma znacznie mniejszą tendencję do włóczenia się daleko.
Z drugiej strony, ponieważ był mniej waleczny, inne koty z okolicy (te „z jajami” :-)) miały tendencję do ustawiania go sobie. W pewnym momencie w ogóle nie chciał już wychodzić.
Jeśli chodzi o karmę dla kastratów, podaję mu ją, odkąd przeszedł zabieg, ale to i tak nie zapobiegło tyciu. Obawiam się, że nie ma na to cudownego sposobu, poza ewentualnym zmniejszeniem porcji, skoro teraz mniej się rusza.
Dzięki za Twoją odpowiedź. Podaję mu już bezzbożową karmę dla kociąt i chciałem zapytać, jak długo powinienem mu ją jeszcze podawać teraz, gdy jest już po kastracji, żeby przy okazji za bardzo nie przytył. Słabo, jeśli kastracja nie wyciszy jego zapędów... Myślałem, że właśnie po to się kastruje, żeby kocury nie uganiały się za kotkami i nie odchodziły zbyt daleko od domu...
Podbijam temat, może ktoś zechce mi odpowiedzieć? :-)
5 komentarzy na temat 5
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665