Ropomacicze – rekonwalescencja po operacji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, moja 5-letnia Choupy miała wczoraj operację z powodu ropomacicza. Jak wróciłyśmy wieczorem do domu, to czuła się całkiem nieźle... nie dawałam jej nic do jedzenia, tylko wodę.... Dzisiaj rano wystawiłam miski, załatwiła się normalnie i troszkę zjadła, ale od południa nic nie piła i cały czas śpi. Jak proponuję jej jakiegoś smaczka, to ma odruch wymiotny i ciągle oblizuje pyszczek... Czy to normalne po tak poważnym zabiegu, czy powinnam zacząć się martwić?? Dzięki za wasze odpowiedzi...

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • E
    Estelle77000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja sunia właśnie przeszła operację z powodu ropomacicza. Do tej pory dobrze dochodziła do siebie, ale dzisiaj rano zauważyłam u niej lekką krwistą wydzielinę. Czy powinnam się martwić?
    Przetłumaczony francuski
    B
    Bea06 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć

Wczoraj rano moja suczka przeszła operację z powodu ropomacicza.

Trochę się martwię, bo wciąż nie odzyskała apetytu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, dziękuję, już całkowicie wydobrzała. Przybrała dodatkowy kilogram, ale jest w świetnej formie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To normalne, że jest taka osowiała, bo bakterie wciąż są we krwi nawet po usunięciu macicy. Trzeba po prostu dać antybiotykom czas, żeby zrobiły swoje. Moja kicia miała dzisiaj po południu operację w trybie pilnym i dopiero jutro wychodzi z lecznicy. Weterynarz uprzedził mnie, że trzeba będzie poczekać kilka dni, aż odzyska energię.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki, tak właśnie zrobię....
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No tak, to zupełnie normalne. Moje kicie po sterylizacji też nie czuły się najlepiej, ale potem szybko odżyły. Musisz tylko jutro trochę poobserwować.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Już dzwoniłam do dyżurnego weterynarza, który powiedział mi, żeby nie martwić się do jutra, bo to była poważna operacja, ale mimo wszystko strasznie się niepokoję. Chciałam was zapytać, czy takie objawy są normalne po operacji ropomacicza?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, myślę, że operacja była dla zwierzaka sporym przeżyciem i wywołała stres. To może być tylko przejściowe, więc na razie podaj mu mokrą karmę, żeby zadbać o odpowiednie nawodnienie. Poczekaj do jutra i zobacz, jak sytuacja się rozwinie, ale gdyby nic się nie zmieniło, koniecznie skontaktuj się ze swoim weterynarzem...
    Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post