Słaba i osowiała po bójce

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Dzisiaj rano nasza mała Apple (zaraz skończy 4 lata, wysterylizowana) wyszła jak zwykle na dwór zapolować. Około 8:50 wróciła z małymi rankami, głównie na głowie, co sugeruje, że z kimś się pobiła (jest bardzo terytorialna i czasem jej się to zdarza), ale przede wszystkim jest taka strasznie marna i powolna. Położyła się spać w ubraniach i wstała dopiero około 14:00. Zjadła, dopominała się o pieszczoty, więc niby wszystko wydaje się w porządku, rany już nie krwawią. Mimo to, wciąż wygląda na zmęczoną i taką „nieobecną”, jakby była pod wpływem narkozy. Czy to normalne? Dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może nie do końca uzasadnione, ale brawo za szybką reakcję na zmiany u Apple! Powodzenia i wymiziaj kicię.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Z radością daję znać, że Apple czuje się świetnie! Dzisiaj rano wstała w doskonałej formie i zajęła się swoimi porannymi sprawami, jak gdyby nigdy nic. Ani śladu zmęczenia! Czuje się po prostu rewelacyjnie!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zapada wieczór i panienka czuje się już znacznie lepiej! Nie jest już taka „przymulona”, normalnie je, pije i mruczy. Śpi tylko więcej niż zwykle, ale nie wygląda już, jakby była pod wpływem narkozy. Wygląda na to, że moje obawy były bezpodstawne :D

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Jutro będzie nowy dzień, trzymajmy kciuki, żeby to było tylko zmęczenie! Koniecznie daj nam znać, co u Was.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Pójdziemy do weterynarza jutro, jeśli do tego czasu nie będzie lepiej. Zadzwoniłam do niej i powiedziała, że nie może dać pewnej diagnozy, skoro jej nie widziała, ale wspomniała, że to może być po prostu wynik szoku i wysiłku! Zobaczymy więc. Na ten moment, poza tym, że dużo śpi, wydaje się, że wszystko jest w porządku. Kiedy ją podnosimy (zrobiliśmy to przed chwilą, żeby sprawdzić rany), ma bystre spojrzenie.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No, to raczej nie szczur, te ranki nie pasują. Jeśli uda mi się umówić do weterynarza, to dopiero na jutro, więc na razie musimy poczekać. Normalnie je, mruczy i marudzi, jak się ją za mocno dotyka (standard u niej), ale wymacaliśmy ją dokładnie z każdej strony i poza głową nie ma żadnych innych ran.

Decyzja należy do Ciebie, bo tylko wizyta u weterynarza da Ci pewność.

Daj znać, co i jak!

Miłego popołudnia!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Lol, ja tam nie idę, jest za późno, ale tobie by się przydało, żeby ci się oczy na miejsce nastawiły lol 😳 no dobra, znowu się z tobą droczę

Lol, uśmiejesz się... Miałam przed chwilą to samo z córką, zupełnie nie mogłyśmy się dogadać 🥷

Ups, to nie temat na dzisiaj 🤪

No a co z Twoim kotem, idziesz do weterynarza?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No dobra, to nie szczur, te małe ranki do tego nie pasują. Wizytę u weterynarza mam dopiero jutro, więc do tego czasu musimy po prostu poczekać. Mała normalnie je, mruczy i marudzi, jak się ją za bardzo dotyka (czyli u niej norma), ale wymacaliśmy ją dokładnie z każdej strony i poza głową nie ma nigdzie indziej żadnych ran.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Lol, ja tam nie idę, jest już za późno, ale tobie by się przydało, żeby ci to oczy na miejsce naprostowało lol 😳 ach, znowu się z tobą droczę

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wcale nie twierdzę inaczej

Ups, sorki, masz rację, źle przeczytałam, jeszcze nie ucięłam sobie drzemki 😝

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post