Słaba i osowiała po bójce

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Dzisiaj rano nasza mała Apple (zaraz skończy 4 lata, wysterylizowana) wyszła jak zwykle na dwór zapolować. Około 8:50 wróciła z małymi rankami, głównie na głowie, co sugeruje, że z kimś się pobiła (jest bardzo terytorialna i czasem jej się to zdarza), ale przede wszystkim jest taka strasznie marna i powolna. Położyła się spać w ubraniach i wstała dopiero około 14:00. Zjadła, dopominała się o pieszczoty, więc niby wszystko wydaje się w porządku, rany już nie krwawią. Mimo to, wciąż wygląda na zmęczoną i taką „nieobecną”, jakby była pod wpływem narkozy. Czy to normalne? Dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

O, wielkie umysły myślą podobnie... (ja i te moje łapki, takie jesteśmy zżyte)

😁 taaa, jak zwykle młoda damo

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wcale nie twierdzę inaczej

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No z jej kotką jest tak samo, zachowanie się zmieniło i ona się martwi, więc weterynarz to najlepsze wyjście – to proste, skuteczne i uspokajające.

To nie forum ją wyleczy.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

O, wielkie umysły myślą podobnie... (ja i Patounes, nadajemy na tych samych falach)

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Tak Patounes, rozumiem Cię po tym przypadku, który Cię spotkał; Twoja reakcja jest w pełni zrozumiała

z kolei jeśli to szczur... szczur roznosi różne świństwa

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli to szczur, to sprawa jest jeszcze poważniejsza

Natychmiast skonsultuj się z weterynarzem

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    W nocy była u nas w domu, wyszła dopiero rano. Według mojego taty może biła się ze szczurem...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, lepiej zapobiegać niż leczyć... a jeśli całą noc rozrabiała, to ma prawo być zmęczona, obserwuj ją (hejka patounes)

Ja nie czekam, aż sytuacja się pogorszy – każda zmiana w zachowaniu naszych zwierzaków powinna nas zaalarmować. Trzeba reagować szybko, zanim pojawią się komplikacje.

Hejka Bella 😉

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Tak, lepiej zapobiegać niż leczyć... a jeśli całą noc wojowała, to nic dziwnego, że jest zmęczona. Obserwuj ją (hej patounes)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Nie, to nie jest normalne. Miałam dokładnie taką samą sytuację z moją kotką miesiąc temu. Na pierwszy rzut oka nic nie było widać, tylko jej zachowanie nagle się zmieniło. Nie zastanawiałam się ani chwili dłużej – od razu pognałam do weterynarza na ostry dyżur. I miałam rację, żeby nie zwlekać. Okazało się, że kotka pobiła się z innymi kotami, a weterynarz udało się znaleźć ślady po ugryzieniach, które były bardzo dobrze ukryte pod futerkiem. W skrócie: dostała zastrzyk z antybiotyku i leki przeciwbólowe. Już następnego dnia czuła się lepiej. Nie zwlekajcie, infekcja u zwierzaków rozwija się błyskawicznie, a im dłużej się czeka, tym trudniej je potem wyleczyć. Jeśli Twój kot nie jest w formie, to znak, że sprawa jest poważna. Szybko do weterynarza!
    Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post