Starsza kotka i brązowa plamka na zielono-żółtym oku
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzięki, też mam taką nadzieję. Kicia jest w świetnej formie, obecnie ładnie pije i je. 😊

Też była przepiękna.
Twoja kicia przypomina mi moją Perlę, która odeszła 4 miesiące temu...

Dzięki, mogę potwierdzić po wizycie u weta, że to faktycznie plama starcza.
To prawda, że jest cudowna:

Dzień dobry, jest przepiękna!
To wygląda bardzo podobnie do plamki starczej! Moja kicia też to miała... i kiedy pojawiła się u niej pierwsza taka plamka, zadawałam sobie dokładnie te same pytania co Pani! Z biegiem lat pojawiało się ich coraz więcej...
Jednak w razie wątpliwości proszę nie wahać się i skonsultować to ze swoim weterynarzem.
Tak, mi też się tak wydaje. Myślałam, że jego brązowe oko (lewe) wydaje się mniejsze (u góry), ale to pewnie przez sierść, która tak opada i tworzy takie złudzenie. Szpara w jego zielonym oku (które czasem wydaje się żółte) faktycznie wydaje się mniejsza. A jeśli chodzi o to oko z plamką (prawe), to wygląda na to, że jest tam więcej małych brązowych plamek, ale nie są tak duże i widoczne jak ta jedna, którą wyraźnie widać.
Wygląda na to, że ta „szparka” w oku jest mniejsza w tym, w którym jest ta plamka. Warto byłoby pójść do weterynarza, żeby się uspokoić (albo i nie🤔...).